用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園waiting list幾時有消息?
go

根德園waiting list幾時有消息? [複製鏈接]

根德園waiting list幾時有消息?

有沒有媽咪知道根德園waiting list既家長會在幾時收到通知? 據知上年waiting list既家長已經在6月頭收到通知收唔收。

Re: 根德園waiting list幾時有消息?

我剛剛打電話去學校,學校話仲沒位哦! (不係有人已經放位了嗎?)
如果有位會用信通知,唔會用電話通知的。

之前打去都係覆我六月初或則中旬會有信的,依家都已經月尾了,不知係唔係有部分的已經被Call了,或則統一等到開學前先知?   

我有上kv家長的topic問過,有家長話係七月接到電話的。如果真想入kv的話,再等等吧!祝妳有好消息。

jjvccma:
妳應該有第二間已經註冊了吧?如果kv call妳,妳會不會放口左現在的?  

Hi small-hsi-ma,

謝謝您的回覆。

我都有打過電話去問過幾次,次次都有不同既答案,都同你既答案一樣,唔知邊個先至準。既然佢地話冇位,咁可能真係暫時未有啦! 不過硬係覺得有d奇怪既就係以前佢地都有幾輪通知waiting list,重係用電話通知添,唔知點解今年咁特別,同以往唔同既?佢地話到目前為止都係通知左一輪waiting list,咁我估都係上年12月果輪啦! 唔知重要等到幾時呢?

咁你小朋友係咪 on waiting list 架? 其實我都有一間註左冊既。如果根德收我都會同囝囝選擇入讀根德。咁你呢?

jjvccma:
我的仔都係on waiting list ,但唔係被call的第一輪    依家都15/16,因為屋企都離根德遠。老公唔想個仔辛苦。

但又驚要考小學沒著數…

如果係下午班,妳會唔會比妳個仔讀?妳住的遠嗎?

small-hsi-ma,

咁你有冇報左一間做住back up先呀?邊間呀?

我住係土瓜灣,依家報左果間都係0係九龍塘既。我當然prefer上午班啦, 但如果真係冇既都冇辦法啦, 等佢收左我個仔先算啦!

jjvccma:
我住係TKO,九龍塘仔仔只係考一間根德,
back up的學校都係屋企附近咋。

small-hsi-ma

PLS CHECK PM.

small-hsi-ma

good luck......any QUESTION, WRITE ME LA.
MANY THANKS.
另外, 仲考了邊間學校.... 你是否正等KV REPLY AH??

small-hsi-ma , jjvccma

要注意到kv的k2班時, 一定要番下午班, 無得選擇o家!! 學校fix o左!! 而k3竟會改番上午班, 都係定o左. 20幾年來都是這樣的...hehe!!

緊記.

‹ 上一主題|下一主題