用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 聖若瑟(灣仔)家長交流心得
樓主: 7654321
go

聖若瑟(灣仔)家長交流心得 [複製鏈接]

Re: 聖若瑟(灣仔)家長交流心得

7654321,

恭喜晒, 你仔係 st jo kinder, 相信校長一定會收
校長會interview之後即刻比一大份 info 比你
05-06 年校曆寫 12/7 係 p1 orientation
你可能要請假喇

我仔返學好開心架
壓力呢d野, 真係因人而異
考試其間我仔都係電視照睇, 暇日照玩
不過溫習時佢都好專心
因老師話考全級 50 名可以上台拎獎
男仔都係好鐘意認威
佢得唔得, 見佢盡左力我都唔會鬧佢

Dear faxfax

噤你個仔仔啲成績都幾好呀,keep住啲成績入到St. Joseph中學就應該無問題.

不過名次並不重要,最緊要個仔仔讀得開心

12/7係p1 orientation?但照我所知,7/7是家長日,並要帶同小朋友回校,等他們見吓自己的班主任,D家長就在禮堂開家長回及辦理其他手續.

Dear 7654321,

Congratulations!
My friend also received a phone call from St. Joseph's this morning!  The call was made by the principal herself!!!
My friend's son is going to have an interview on the coming Thursday.

Good luck to your son!

7654321,

School Calendar 寫
3/7 Graduation Ceremony Rehearsal
4/7-5/7 p.6 / P.3 System Assessment
6/7 Graduation Ceremony
6/7-7/7 Annual Camp
10/7 Distrubution of Report Cards 好緊張呀 !!!
11/7 SSPA Result, Repeater's Interviewing Day, Staff Development Day
12/7 P.1 Orientation
13/7 Fixing Time Table
.......

唔知係米改左呢 ? 但我一向睇住校曆做人 so far 都好準

成個7月 P.1 仔都好似唔多駛返學
我仔已經日日玩, 好似放左暑假咁

校長非常好人, 我估佢一早預左見得就會收, 因為我見佢係搵兩搵, 就搵到一份有呀仔名, 編左班既 info 出黎.  
如果我一早知佢會收, 就唔駛失眠幾晚, 緊張到死啦.  
所以, 你可以安安心心喇  

dear 7654321

Congrudation!    P.1 Orientation day was orginially fixed on 12/7 but the latest circular is on 7th July morning.        
The principal, Miss Leung is so kind,    It must be no problem...Remember to tell us which class of your son at.
Hope to see you on Parents' day !  

Thank you! Thank you!  Hope to see you all on Parents' Day.

在灣仔區有那間好的補習社?

7654321,

今日見st.Joseph Miss Leung見成點呀?囝囝編咗邊班?怏啲報喜!
你好似有去軒官interview,結果又如何?Good luck!

Please check your pm.

cczzko.

dear holokmom

多謝關心,我仔仔已順利入咗聖若瑟小學.因這幾天比較忙所以無上bk報喜.

[size=large]Congratulations!!!

Thanks! Your pm received.  Please check your pm again!

cczzko.

cczzko,
            你個囝囝都好勁,叩親門都得!
         恭喜晒   

7654321,

恭喜晒        

holokmom,

多謝! 多謝!
我仔仔一D都唔勁,我估其實係我D叩門信夠"骨痺",校長先會見我

Hello, 各位St. Joseph's Primary Parents,

各位聖若瑟小學家長,

請問知不知道今個星期五家長會是不是即日買書及買校服,及即時決定坐唔坐校車?可唔可以以支票付款?

7654321,

校服商有兩間,一間在北角,另一間在灣仔(軒官對面),個人較喜歡到灣仔,有現貨又近又有試身。根本唔需要先度身,落訂金後再去取。
至於書商,精工有通告在10号和11号供P.2 to P.5 的家長回校購買。(cash & cheque)
P.1 方面,等我電精工書局問一問。校車叔叔有講當日可報名。(cheque is accepted) :  :

holokmom 寫道:
7654321,

校服商有兩間,一間在北角,另一間在灣仔(軒官對面),個人較喜歡到灣仔,有現貨又近又有試身。根本唔需要先度身,落訂金後再去取。
至於書商,精工有通告在10号和11号供P.2 to P.5 的家長回校購買。(cash & cheque)
P.1 方面,等我電精工書局問一問。校車叔叔有講當日可報名。(cheque is accepted) :  :

holokmom,

Thanks for all your useful information.  You are so helpful!
You may fax the details of "精研補習社" to the same fax number, I will pick it up in my office tomorrow.  Thanks again!

cczzko,

The fax could not be reached, 接通咗但唔收fax???

Maybe I do it tomorrow afternoon?

holokmom

cczzko,

Yes, it's the joseph uniform, please check pm.
‹ 上一主題|下一主題