用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?
樓主: tsznok
go

有冇青衣卓思06年N1同學仔呀? [複製鏈接]

Re: 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?

我都岩岩同囡囡報左卓思N1, 不過我要07年1月先可以插班. 到時見呀. 另外依個星期六有家長會, 唔知到時會唔會見到大家呢?  

Hi tsznok / all    

最近很忙很少上來, 陪了囡囡返了3日學, 但竟然忘記了跟bk 媽媽相認, 其實到了第2日我記得你囝囝好像是"x子諾"但諗住返屋企上bkconfirm一下, 點知你第3日已不用陪, 子諾真叻仔! 我見佢真的很定, 完全無扭計無哭, 你可放心!

今日諗住由婆婆陪囡囡, 我帶佢返學後便返工, 但婆婆話校長叫所有家長不用陪了, 今日全部小朋友都自己上堂,  希望他們能適應, 開始快樂的學習生涯!

我也會出席星期六的家長會, 請問你們會否帶同小朋友出席呢

abebe & all,
老師話最好唔好帶小朋友去家長會, 驚佢地會騷擾我地.
其他bk 媽媽, 睇下到時有無機會相認呀

Bellelam & abebe
我今個星期六都會去家長會呀~~到時見啦
係呀,老師話唔好帶小朋友去呀,家長會成個半鐘驚佢地會不受控制呀!

lovingparent
冬季校服係要配黑色皮鞋架,運動衫就配白色波鞋,不過唔知11月頭換季未呢?

Thank you Himby. 等我shop for 黑色皮鞋準備BB番學先。我打算11月換季,因為我無買夏天校服

星期六會有家長會? 我無收到通知喎

係老師前日打電話通知我星期六家長會架,不如妳打去學校問下啦。
老師都叫我唔好買夏季校服呀,如果11月未換季,著冬天校服又太熱的話,佢suggest我同校長申請著1-2weeks便服返學先喎,我覺得佢地好helpful、好為家長著想呀   

abebe,

你好勁喎~!咁都認得我個仔~!我認人好差傢,你囡囡叫咩野名呀?等我星期一留意o下佢先...大家相認都ok喎~! 哈哈~~~

老師都有講呀諾好定,希望佢o黎緊o既日子都係咁乖就好喇!

家長會係咪一定要去傢?我今日要番工,冇出席呀.....
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

Bellelam,
你好呀!我個囝都會一月插班,你讀上午定下午呀?
我們可能有機會見下喎!
mrslaw

Mrs Law,
我個囡係讀下午班, 唔知你個仔係咪呢?
我個囡係04年12月出世架, 你個仔呢?
MrsLaw 寫道:
Bellelam,
你好呀!我個囝都會一月插班,你讀上午定下午呀?
我們可能有機會見下喎!
mrslaw

一樣呀!我地的小朋友是同學仔了!可以多些交流下喎!還可以約出來玩下添!

hihi,,

我仔仔番左1個星期(pm class),,開頭都無咩野,,
好開心咁番學玩,,
但而家唔知點解番學時哭,,
唔肯入學校,,

點算好,, :-|
佢係咪番得唔開心呢?! :-|

咁頭一個星期係咪自己番定家長陪住?我個女11月開始番學都好擔心到時其他小朋友已經適應學校而佢先剛剛開始,唔知會唔會好吃力 :-| 而且佢仲未介片!

Cherrybb 寫道:
hihi,,

我仔仔番左1個星期(pm class),,開頭都無咩野,,
好開心咁番學玩,,
但而家唔知點解番學時哭,,
唔肯入學校,,

點算好,, :-|
佢係咪番得唔開心呢?! :-|

Hi lovingparent

你買咗黑皮鞋未呀 我見早幾日張通告話預備班太細, 只需要著運動服, 冬天只要買2套運動服及抓毛外套, 咁應該不用著皮鞋喎   你問清楚學校先買喇

tsznok

Sorry 我好少上來, 遲咗覆你, 我個囡叫玟穎呀, 不過老師話佢好cool.

Oh No! 上星期日去開shopping買

各位媽咪,

Dear all
大家好, 我囡囡將會出年1月插班 n1, 請問各位會唔會繼續喺卓思讀 k1, 定係會報其他? 想睇吓大家有咩意見, 我會報其他, 因為想打好 d 囡囡英文底子, 又有諗過, 如果留番響卓思,咁同宏福 k1 (宏福果邊校舍), 大家又會如果選擇呢?

abebe、Bellelam & lovingparent
aiya.....好彩妳地話我知咋,頭先打去學校問,佢地真係轉左n班o既校服policy,報名時明明話一三五著運動服、二四著校服架嘛,又唔話返俾人知,未返學點會睇到通告喎 :cry:
咁都好o既,我都擔心卓謙冬天要著短褲會凍親呀,而家咪仲好。

卓謙都係2/11開學呀,妳係咪都係下午班呀?

Cherrybb
校長係家長會話過小朋友初時會表現得反覆,尤其是經過weekend同父母一齊,星期一會唔想返學,俾d時間佢適應啦,妳囝囝頭一week已經喜歡返學已經好叻仔架喇

Himby

係呀,我同囡囡2/11pm開學,不過我仲考慮緊會唔會請假同佢番學定係叫婆婆同佢番。我驚佢以為我放假同佢玩,痴住我唔肯放就大獲!

但係其實都好想親自帶佢番學,話哂都係第一次ma!知唔知會唔會要佢地上足全堂呢?

我請左半日假陪卓謙開學呀,話晒都係佢人生第一次嘛。
另外,第一日係返2:00-3:00pm呀,之後睇佢地情況再慢慢加返學時間。
‹ 上一主題|下一主題