用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?
樓主: tsznok
go

有冇青衣卓思06年N1同學仔呀? [複製鏈接]

Re: 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?

cherrybb,

暫時見好似得上午班媽咪,我都想8 o下有冇下午班同學仔呀!
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

唔係呀, Mrslaw 的囝囝是讀下午班的, 不過他不是9月開學, 因為未夠2歲

係喎,唔記得添,生完兩件真係蠢d,嘻!

係呢,唔知大家會為小朋友準備d乜去開學呢?
我已經買晒鞋仔襪仔底衫等,又o向stuck on you訂左label,買左水杯...但未買毛巾盒仔,仲有咩野漏呢?打肺鏈針?心理上又有咩野要幫小朋友預備番學o既日子呢?
§ 吾家三寶 §

tsznok

我什麼也未準備呀, 因為近排搞緊個大project 所以冇時間諗, 等我7月尾鬆動啲才慢慢準備
係呢, 請問你訂的label幾多錢, 是否只是有個名, 抑或有公仔 , 至於買水杯學校會唔會有準則, 例如有蓋or有飲筒 學校有冇memo提及所有要準備的東西

我想請問各位mami, 青衣卓思幾時有開放日? 因為,我都打算比囡囡下年9月入n1.

thanks!

d label我上網o向stuck on you訂,有名有公仔咁,一個package有燙落衣物用o既label (出面常見o既織嘜要用針線釘),貼鞋用o既label,書包扣,貼書本水杯o既等,連郵資$404,好似貴左d,但佢d label真係幾靚傢,起烈唔係出面常見果d老番kitty,新幹線咁俗囉。

水杯我睇通告講,原則上係一隻有蓋plastic cup就ok,冇指明要唔要有飲管,不過我就穩陣d買左隻thomas兩用杯,可以用飲管又得,唔要條飲管拆左佢又得。
§ 吾家三寶 §

各位mami,,

你地會係邊買杯比bb丫?!
我咩都未準備好呀,,

好似無咩人讀下午班,,  

我諗大前提係隻杯有蓋、膠造、唔好太大隻,因為記得主任派書包時同我講,書包前面細果格係用o黎放毛巾盒&水杯;其實果格都唔係好大,如果2件野買得太大,就好難放晒落去。
§ 吾家三寶 §

係呀!
不過我會九月初問下學校有無位,看下可唔可以轉到,如果你地知,麻煩話比我知!等我第一時間轉左去,因為我始終都想囝囝讀上午班。唔該晒!
mrslaw

我估應該未收晒學生o既~~~
§ 吾家三寶 §

真係唔知...............

Hi Hi

我返來la, 呢2個星期會安排囡囡返學用的東西, 請問除咗鞋仔, 杯, label外, 還有什麼要準備 因為我都唔知要準備什麼, 見tsznok話要準備咁多嘢才知, 真是一個大頭蝦

背心底衫買左未呀?著o向校服底吸o下汗。
仲有....白襪呢?毛巾盒?          

abebe 寫道:
Hi Hi

我返來la, 呢2個星期會安排囡囡返學用的東西, 請問除咗鞋仔, 杯, label外, 還有什麼要準備 因為我都唔知要準備什麼, 見tsznok話要準備咁多嘢才知, 真是一個大頭蝦
§ 吾家三寶 §

你地就好啦!囝囝囡囡就快返學了,我個囝仲要等,所以我都無為佢準備返學的東西,等差不多時才準備,到時可能問下大家,看下有咩要買先?
不過見到你地咁積極,有時行開街都會幫亞仔望多兩眼,但就叫自己一定唔好咁快買,因為唔知到時用不用得著。你地話係唔係?

HI各位媽咪:
   我都有意同阿女報卓思ge,不過阿女04-11-16出世,仲未

各位媽咪,後日就開學喇~!
話晒個仔人生第一次番學,好緊張好開心~!
唔知到時會唔會同你地相認到呢,哈哈~~~
§ 吾家三寶 §

哈...聽日就開學喇....

不過我隻仔仲未肯訓,希望佢聽日唔會唔知醒就好!
§ 吾家三寶 §

各位媽咪,
你地小朋友開學了幾天,怎樣呀?一切順利嗎?
祝小朋友們學業進步,讀書聰明啦!
mrslaw

hello各位媽咪
我囝囝都係今年讀卓思n1,不過佢係10月出世,要到11月先返學,多多指教呀

杏孑,
妳可以幫女女報名做插班生,主任話有d學生出年先返學添架!

我都岩岩同囡囡報左卓思06年N1,11月插班,以後大家多d交流啦   

係呢,11月換季,唔知有無規定要著黑色鞋
‹ 上一主題|下一主題