用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?
樓主: tsznok
go

有冇青衣卓思06年N1同學仔呀? [複製鏈接]

Re: 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?

yea yea!今日o向門口見到你時,都無那那好有衝同你"相認"傢!哈哈哈~~~~

哈...我本身鍾意細路嘛,而家諗緊好唔好生第三件......

tpandbc 寫道:
tsznok,
原來您仲有個細仔, 佩服佩服!一個已經頭都大......
今早好似見到您, o係課室門口, 您同孔老師傾緊, 希希好粗魯咁o孔(叫)孔老師, 著紅色褸o個個囉! 我唔sure您o係唔o係諾諾mami, 所以唔敢say hello.....
For music playgroup, thanks for your info.

小碧咸,
卓思o係青衣青怡花園!
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

嘩~
仲o黎第三件?!
我都想生, 不過要生女喎~有冇秘方先....哈哈哈!!!!!!

Gmajor,
卓思現在只得青衣一間~

又會咁岩既...如果Marcus仔有個同學仔又叫Marcus真係好正呀!我老公都話咁蹺?

上卓思個website話ask for佢地郵寄application form要比$20,我寄左後佢回郵比我話application fee要$30,叫我改cheque...但application fee吾係交報名表先比咩?or just ask for appliation form 就要比呢?

tsznok 寫道:
哈,我細仔出年都會番N1,又係會番上午,又係叫MARCUS喎!!如果你囝囝都順利考入,又係上午班的話,咁同班就會有兩個MARCUS喇!好正呀!  

其實面試唔困難,老師主要係同父母傾番孩子o既特性&生活習慣,另都會試下同小朋友接觸一下,唔使太擔心,唔難考o既~  

至於係咪下午班易入d,照學額計,的確係易好多,因為下午班有2班,但上午班就只得1班。

[quote]
SmonaChan 寫道:
各位mami,

我個仔Marcus係Oct05出世,今年11月先滿2yr返N1。之前問過卓思話3月2日interview,請問會問D乜?

Marcus仔仲未識行,又吾識講野(only "ma-ma-ma"咁發音)...

係咪pm class會易入D呢?

多謝指教!   
[/quote]   

佢個網站應該好耐冇update傢叮 ,入面d野唔使睇傢喇。
冇錯,佢地係取表時已經要收錢,$30大元一份,交表時就唔需要再交錢傢喇。

你打算考上午班定下午班呀?

SmonaChan 寫道:
又會咁岩既...如果Marcus仔有個同學仔又叫Marcus真係好正呀!我老公都話咁蹺?

上卓思個website話ask for佢地郵寄application form要比$20,我寄左後佢回郵比我話application fee要$30,叫我改cheque...但application fee吾係交報名表先比咩?or just ask for appliation form 就要比呢?
§ 吾家三寶 §

thanks tsznok, 明白晒!

可吾可以都報睇下佢邊班收先決定架?

我personally prefer 上午班,但Marcus仔係細仔要11月先可插班,我諗機會應該比其它足齡小朋友細D...

如果淨係二擇其一,咁會tick下午班,因少D人爭!

Hi, 諾諾mami,
昨天去青衣城TomLee問過d music course, 3歲已經full晒, 只可以報定4-5歲, 好跨張呀!!諾諾係咪已經報o左名?我諗您要同細仔報定名先啦~
有search到其他o既, 請分享o下! Thanks!

Gmajor,
卓思現在只得青衣一間~

hi tpandbc ~ Thank you!

hihi, tsznok
好耐冇見! 記唔記得我 ar? 睇到你話比諾諾係卓思讀 k1, 又改變咗主意? 唔係心儀聖母咩? 咦! 咁咪有機會同我囡做同學仔?      不過我都 15/16 緊卓思定宏福, 不過我都偏向卓思多 d. 想八吓你交咗幾多間留位費?
你係咪有音樂遊戲班資料? 可唔可以話我知?  thanks.

kyk,

緊記得你啦~! :-p
冇,一動不如一靜,見佢而家番學越來越開心,都唔好攪咁多野喇,唉~~~~

§ 吾家三寶 §

tpandbc, kyk,

音樂班方而我仲睇緊,尋日上網睇過柏斯有攪,但如我冇睇錯的話,荃灣/青衣都冇地方上堂,要出去九龍囉....
§ 吾家三寶 §

想返上午班  但冇位
感恩的心.感謝上天給我一個幸福的家,2個健康的孩子!

今年又真係多左好多人考咁樣播...因為我今次幫細仔交表時,校長都有提到上午班已經好full,另安排左三月二號interview,但上年我幫大仔報時,都係九月開學前兩三個月先報,果時都仲報到上午班。可能近一兩年真係多左人生仔掛?!
§ 吾家三寶 §

Marcus仔3月1號in呀,另1個BK mami就3月3號in...
要分3日進行interview,睇黎真係多左好多人報名喎!

我都報左學之園,但未有通知幾時in!

tsznok,

我現在正幫小兒安排入讀 N1,所似想請問卓思 N1 班有冇校車服務呀?因為我不是住青衣,如果冇就真係唔方便。唔好意思,想問下除

佢地有校車,但唔建議n1的小朋友坐.因太細.除學費冇任何雜費.都唔算貴二千蚊上下.

Hi rickymi,

唔該晒你。

晴然媽 寫道:
Hi rickymi,

唔該晒你。
唔使客氣,大家互相幫助啦

琴日in左啦,老師話ok冇問題,正式信大約1星期后收...到時先知am or pm class...

am class $2300
pm class $2000

係咪加左價?之前話am class $2200 and pm class $1700?

老公話差$300就梗係揀am class啦,$500又吾同
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題