用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果俾你地選擇你會選邊間,大家幫下我啦! ...
go

如果俾你地選擇你會選邊間,大家幫下我啦! [複製鏈接]

如果俾你地選擇你會選邊間,大家幫下我啦!

我大仔9月份升讀k2,如果俾你地選擇你地會選銅鑼灣維多利亞幼稚園定係聖公會幼稚園(畢拉山),2間邊間好d呢?

Re: 如果俾你地選擇你會選邊間,大家幫下我啦!

有冇人幫到我呀?

Edison媽咪 寫道:
我大仔9月份升讀k2,如果俾你地選擇你地會選銅鑼灣維多利亞幼稚園定係聖公會幼稚園(畢拉山),2間邊間好d呢?

聖公會刀好派得好好 !維多利係咪直支    因為我知到好似好貴!比我就揀聖公會

聖公會幼稚園(畢拉山).
my baby was born on April 04!

因為我住北角,所以如果要搭校車,唔知計落會唔會一樣咁貴?

Congrats Edison 媽咪,

Both schools are my dream schools for my son.  Your kid is really bright to be accepted by both kinders.  Mind giving me hints on this?  I'll apply these 2 for my son in the coming Sep/Oct.  Thanks a lot!

Becky
My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

係唔係真係聖公會好d呀?

Edison媽咪

諗下你自己想要d咩先啦?  仲有要了解學校既教學理念,課程等,如果係我的話,我會揀1間學校配合自己既教學理念; 仲有呀,你有無打算俾個仔上維小?  如果有呢個諗法就真係唔駛諗,讀維幼,因維小係100%收晒維幼學生,如果日後想自己考入維小係好難架,快d同你老公商量!  

fyi, 聖公會校車車費合理,唔駛擔心會好貴!

靜藍媽媽 寫道:

聖公會刀好派得好好

可唔可以講d黎聽下?

PpiMa,
我冇打算俾佢讀維小呀!我想佢讀傳統小學,例如華仁,軒小,聖若瑟等等!因為係維幼d先生同我講過下麻麻地!同埋我自己都唔係咁想佢讀國際學校!所以我先想同佢算學校,我見好多人話聖公會幾好,所以咪試下law!所以我先問下你地意見!

Hi Edi. Mom,

I also have the same choice with you. My son now in Victoria Pre-nursery and accepted to Causeway Bay Victoria K1. But I at last decided on Mt. Butler Sheng Kung Hui. I also live in North Point.
The school bus fee is not expensive only around W$600.
8-)

hi chun,

你仔仔係唔係讀海峄園?咁你覺得好唔好,我個仔而家都係海峄園讀k1,不過前日聖公會收左佢做插班了, 不過8月1日先過數,所以我仲有1個月諗,所以我想知道好唔好咁做,因為我怕轉錯了,咁而家你仔仔9月係唔係讀聖公會呀?

Hi Edison Mom,

Yes, he is now in Harbour heights Victoria Pre-nursery and accepted to Causeway Bay K1. and I choose to study SKH K1 in September. I think the environment there is better and students are not as crowded as in Victoria. Also reputation is good.
8-)

Hi chun12,

Causeway Bay Victoria and SKH are 2 dream schools of mine for my son who will be K1 next yr.  Mind telling me why you don't choose CWB Victoria?  

Becky
My lovely Chezkel is 6.5 yrs old la!!

冬日勳章

聖公會幼稚園(畢拉山)

我而家2間都仲可以選擇,所以一直心大心細!

聖公會

好耐無chat

Sindy 寫道:
聖公會

好耐無chat

me too..聖公會

真係好多人都話聖公會好?可唔可以話俾我知有咩好?

醒目開學勳章 王國長老

我都揀skh
hokkaido-孖仔好嗎? 仲有無"妖"人呀   
arm arm玩完大女(其實未完), 黎梗又輪到我細仔考k1喇
‹ 上一主題|下一主題