用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

Re: 仁立 & 仁紀面試

lawencewong

其實唔係有40%咁多,仁立同仁紀都分別大約有40人可以入林護,不過好老實講,入到林護對學生來講未必係一件好事,因為林護真係好勁,唔好計仁立同仁紀,每個派到入去既學生係本身小學都係考頭幾名,係除左仁立同仁紀先會收咁多...... 所以仁立同仁紀入到林護既都會比較辛苦 。以上情況我係聽到兩個仔女都係剛入到林護讀中一既家長講。
我係Dong Dong,我家姐係Ding Ding

Mrssslui

你係咪又有小朋友係仁紀到讀呀?

我都覺得佢校長好好人,同埋一同佢傾開計佢就唔捨得停咁,好好笑。不過話時話,仁紀課外活動都攞唔小奬,最近重聽聞出左個小小太空人,唔知係咪真呢?
我係Dong Dong,我家姐係Ding Ding

比比,
你講得冇錯呀!雖然仁立仁紀每年入40多位,而其他學校包括誇區嚟去林護既,個個都係自己小學考頭幾名,所以我聽人講過,係林護墊底既就係仁立既學生呀!
你都咪話唔驚.
該用戶已被刪除

真的你講得一的都無錯,而家的家長真的很大壓力,好似小一放榜那日之前一晚真的訓不著,重緊張過自己以前放榜.拿成績那一刻,手都震埋.
另我是62網的,今年重把個網劃大咗,已經龍年效應啦,攪到今年好多學生派位成績也不理想,我職6-7個家長也是派到第五意願以後,你地話幾慘. 我自己其實也很矛盾,想自己的小朋友可以開心快樂成長,唔想谷得咁緊要,我而家個仔己經學緊琴、phonics及繪畫,遲喲重要學埋游水,但係無辦法,自己唔谷人哋谷,唯有順應,如果唔係唔夠競爭力....唉
該用戶已被刪除

mimi&long

唔該晒,祝大家成功先,你原本派咗去邊間小學.
該用戶已被刪除

MIMI&LONG,

hello
平日返工多唔多野做架?

但係我都請左假囉............
要扣$$$

MIMI&LONG 寫道:
lawerence wong,
sorry, 我唔記得糾正番仁紀係話是旦一位家長一定耍陪同出席..    唔係兩個一齊....

lawrencewong

請問你仔仔係邊度學緊 phonics? 幾多$$呢?
我都想幫我仔 報 phonics 呀?   

lawrencewong 寫道:
我而家個仔己經學緊琴、phonics及繪畫,遲喲重要學埋游水,但係無辦法,自己唔谷人哋谷,唯有順應,如果唔係唔夠競爭力....唉
該用戶已被刪除

MIMI&LONG,

嘩.........真係羡慕 c 我   五day

我要返五日半同埋唔會準時收到工嗰種,總之偷雞上來就要ot 補番先可做得切 d job.

希望大家順順利利,心想事成啦

562005:
我個仔是自組班的,一班4個小朋友,上門教,100蚊一堂,你們是事業媽咪,平誰人幫你們湊仔,你哋小朋友有冇學興趣班,,而家一個小朋友真的要用很多錢,唔係好似以我哋啊媽比二餐我哋食就得

HELLO  lawrencewong

你同D FRIEND 一齊挾埋揾定係老師自己Group 呢? 即係私人上到你地是但一個屋企嗎? 我好有興趣呀??

暫時只有跆拳,最重要係要就番我夜晚可以帶佢返,但係我又..........lazy,依家真係要的起心肝幫個仔揾課外活動   

我係工人湊,但係佢唔理得咁多呢? :-|

該用戶已被刪除

奧數學咩架?(佢地咁細個)

mimi&long,
你有冇比仔仔上學校個summer couse?我囡囡好想join...
奧數囡囡都學過,不過佢話唔好玩....       
該用戶已被刪除

比比, 你好!

我好想知道你的朋友仔女現於林護中學情況如何,
是否真的很辛苦呢???可否詳盡報導下,唔該你啦。

Thank you

‹ 上一主題|下一主題