用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

Re: 仁立 & 仁紀面試

mimi&long

你也是星期六去見試, 有無資料媽咪駛唔駛入埋去見咖?
該用戶已被刪除

hi, 咁多位媽咪

我囝囝今年己經係仁紀讀緊p1,佢係上年大抽獎時抽到。有小小料可以講比你地知,其實仁紀一d都唔多功課,每日平均都係三至四樣,重要係有時會係學校做左部份。怎至長假其重少,可能十幾日假都係得十樣八樣,所以功課上你地唔需要擔心,至於情程上係點呢?我覺得除左英文比較深之外,其他都一般.... 其實真係比我想像中輕鬆左。

反而仁立可能會比較多功課,但我識過朋友既囝囝係仁立讀緊三年班,佢話仁立比以前差左好多,派位上年來睇係仁紀好過仁立 (以派林護來計) 因為依幾年換左二次校長,好多舊既老師都走左,所以近年d家長大多選仁紀先。

希望以上資料幫到你地啦!
我係Dong Dong,我家姐係Ding Ding
該用戶已被刪除

562005,
聖公會荊冕堂士德幼稚園
562005 寫道:
婥蔚媽咪

你好!請問係邊間幼稚園呢?

562005,

唔系吖馬, 果間應該几好喎!!!死喇, 好驚呀! 我已經冇乜後備

Hi Kitty Wong,

我妹妹個呀sir係仁紀校長個朋友, (都算有少少人事關係啦)佢都話叫我叩其他門好d, 不過我見咁多媽咪去叩門都好似ok喎.

比比,
係呀!校長都唔想谷學生.
佢鍾意一個人均衡發展,唔單止學業方面,佢都想課外活動各方面都有好發展.而且又希望大家課餘時多課外閱讀.
佢既活動多過仁立架,而且校舍又大又新.校長又好好人,真係唔錯!

562005,

咩唔係你個間幼稚園同仁立有少少關係咩,大家都係聖公會.校長有冇幫你寫信呀?

亞薛 寫道:
Elsamouse : 你係咪係青衣xx灣住,個女今年派到馬頭涌官立

唔係呀,我0個個係囝囝,今年升k2 jar

hobb888

你唔好担心!既然你都知間學校係好嘅,又適合你個女就OK 啦!
其實我覺得未必關間學校事,應該係教統局加人口問題啫。
令你白驚一塲,真係唔好意思

[quote]
hobb888 寫道:
562005,

唔系吖馬, 果間應該几好喎!!!死喇, 好驚呀! 我已經冇乜後備

Mrssslui

唔係吖,我仔讀嗰間係全幼咋,唔係聖公會架!不過校長都有寫信比我個仔,但係都係好公式嗰D囉 :cry:

見你咁寫,你都好了解仁紀個校長喎!但係如果係要有人事先可以入,咁我就覺得其實佢地唔駛再收生啦,反正自選同大抽獎都巳經FULL 晒啦,想再收自己友咪UNDERTABLE就得,唔駛等我地D家長好似比人PLAY咁!(唔好意思,我又黎料,但係為左呢個小一,真係攪到我癲左)

Mrssslui 寫道:
562005,

咩唔係你個間幼稚園同仁立有少少關係咩,大家都係聖公會.校長有冇幫你寫信呀?

MIMI&LONG

咁你星期五見完仁立,就上黎傾吓囉!

MIMI&LONG 寫道:
lawerencewong,
係呀 ! 我星期五見仁立, 星期六見仁紀, 而仁紀打嚟話"一定"要父母陪同, 記住帶相, 佢冇講話有筆試, 亦唔知in到幾點.... ???     咁最好唔駛見家長啦 !

你小朋友讀邊間幼稚園呀 ?

mimi&long:

我小朋友讀荃灣天主教幼稚園, 但係通佑我嗰個人沒有同我講一定要父母一齊在場,我以為事旦一個到就得,我有朋友個女以前見過仁紀,佢話如果知道你個小朋友曾經學過一的課外活動,佢地會即時考返個小朋友,例如知道個小朋友有學鋼琴,會叫個小朋友彈支歌仔,考他即場表現

比比:

我想問吓係唔係可以直上林護,聽人講話有成40%可以直入林護,是否真的.

Elsamouse 寫道:
[quote]
亞薛 寫道:
Elsamouse : 你係咪係青衣xx灣住,個女今年派到馬頭涌官立

唔係呀,我0個個係囝囝,今年升k2 jar
[/quote][size=medium]唔好意思,我以為你有1仔1女,因你仔仔張相好似我朋友   

我仔仔都係今年9月會升k2 :  : 時間真係好快,好快,唔覺唔覺佢地升k2 :  :

只有25%,不是40%.每年有40左右的人入.
要保証佢地考頭40名就有機.

lawrencewong,
HI~~仁紀同仁立每年都有約40幾人升林護ga~~其他英中都有d ga~~就係咁所以就咁多人想入lee2間lor~~包括我在內~~你可以上仁紀個web site睇下,佢有list出黎ga~~
http://www.ylm.edu.hk/

http://www.ylm.edu.hk/
‹ 上一主題|下一主題