用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

Re: 仁立 & 仁紀面試

hobb888

咁你有無問返你個小朋友對呢間學校嘅感覺呢? 我就問我個仔,佢就話OK 啦。

我頭先忍唔住就打去主恩問,因為佢係第一間要考試嘅,但係嗰位先生都答唔到我實際收幾多人,淨係講六月廿六日收到電話通知就即係得,無電話就唔得。

我個仔又係星期五面試.. 你派邊間課室呢?  我地 105 室

我剛收到仁紀電話,星期六面試,其實我好驚冇得 in 仁紀, 因為我其實最想入仁紀的!!!
仲有冇人收到通知

562005,

我個女話都几好, 不過佢話鍾意迦密愛禮信多D喎(大圍), 妳知唔边間呀!

Hi Coolcat,

恭喜你呀, 我其實都好想in仁紀, 不過我家人話d 位好緊張, 而且可能都好辛苦(個女)叫我唔好嘥心机, 希望你成功.

我個仔也是今個星期六見仁紀, 不知道這間小學好還是馬灣基慧好,可否告知   

晉晉媽媽

303室

晉晉媽媽 寫道:
我個仔又係星期五面試.. 你派邊間課室呢?  我地 105 室

hobb888

我唔識迦密愛禮小學,不過都即時上網@@一@@,唔知係咪真係沙田係殺校重災區,呢間小學D班數都有D浮動,你留意下啦。

重有,你個女咁叻識呢間學校嘅。

hobb888 寫道:
562005,

我個女話都几好, 不過佢話鍾意迦密愛禮信多D喎(大圍), 妳知唔边間呀!

lawrencewong

你係派到馬灣基慧嗎?    
我有朋友個仔讀緊,佢話仔仔功課唔多,程度OK,無壓力,想學生、家長都開開心心就呢間都OK。雖然交通有點問題,但我都有向呢間叩門,但要7月6日先開始通知面試,依家都未知得唔得。

其實無得講邊間好D,因為要睇返自己個小朋友受邊套:
一間有壓力..................仁紀
一間可能真係無壓力......馬灣基慧

lawrencewong 寫道:
我個仔也是今個星期六見仁紀, 不知道這間小學好還是馬灣基慧好,可否告知   
該用戶已被刪除

MIMI&LONG

我係  

我想問你封叩門信係咪係呢度揾,如果係就精彩囉,因為我都係     

該用戶已被刪除

MIMI&LONG
咁你又係埋1st & 2nd round 都係仁紀?

我想知呀

MIMI&LONG

長.........就唔係好長呱,係咁椅....兩頁啫   
第一頁就係個仔D資料同貼埋佢張相,第二頁同第三頁咪我封感人肺腑叩門信囉    跟住就係成績表、課外活動CERT同攞獎嘅CERT 同相咁囉。

我話精彩係如果有人同我一樣係做BK版本,咁D MISS 或亞SIR就@@一封就等如@@咁多封咁囉  

你咁醒,自己作,勁喎!你叩左主恩、仁立、仁紀重有無其他,@@下係咪同你咁有緣一樣先。

我就青衣主恩、仁紀、青衣何澤芸、全完第二、馬灣基慧、同荃官,而世徳係有報,同仁紀個期一樣,但係亞仔要採排畢業禮嘅話劇,咁佢又話唔鐘意世德,我地就隨佢意願放棄世德嘅筆試機會囉。

Elsamouse : 你係咪係青衣xx灣住,個女今年派到馬頭涌官立
該用戶已被刪除

MIMI&LONG

如果我個仔抽到祖天,我就唔駛煩啦!真係話晒係中上吖嘛。但係我係高可寧喎,試問點可以唔博命吖   所以屋企人唔會反對囉。

我個 profile 唔係好掂咋,不過其實係馬灣基慧一役後,先知到要咁做,因為我六月三日打去馬灣問,個亞sir好好人咁叫我帶入學註冊副本同出生紙副本,跟住再加句:我見d家長都成個file 咁比我地學校嘅。重話:哎呀! 唔好意思,我唔係想比壓力你。
我聽完都即時答佢,真係有壓力喎,佢就笑左幾聲。但係嗰刻真係好多謝嗰位亞 sir 咁好心囉。

該用戶已被刪除

我其實住在荃灣區,馬灣基慧是第二輪中簽入的,間學校環境係好好,不過交通真的很不方便, 我選仁立是因為覺得間校舍好靚好大,而且舊嗰間仁立真的很出名,我其實真的矛盾,因為選仁立是否可以直升上林護中學呢? 升中派位是否很理想

叩門如冇人事關係很難入。
‹ 上一主題|下一主題