用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (1)
樓主: lucy
go

仁立紀念小學家長區 (1) [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 仁立 & 仁紀面試

MIMI&LONG  & Elsamouse

我返而無唸會唔會入林護,只希望佢打好個基礎,讀中學時會好d啫。

主恩好辛苦呀(可能間間都辛苦),我老公侄女讀緊,d功課多到連家長都話太多.
有d小朋友做到喊!

MIMI&LONG 寫道:
562005,
我唸你既心情同我一樣, 想讀但係好驚...
我個小朋友讀迦南幼稚園, 我住葵涌, 係呀, 初頭抽左祖天都唔知好唔好, 後來問人先知祖天原來唔錯, 可能我唔係住個區啦.. 所以萬一叩門衰左都會讀祖天, 我仲叩左主恩, 咁你呢, 叩左邊間 ?
我唸兩間仁立都要筆試啦, 因為好似要成個鐘invterview.   

MIMI&LONG

仁紀淨係話帶小朋友同埋帶相咋喎,無提要考筆試喎     又要筆試.........................

你IN 左邊間主恩呢??青衣 OR 葵盛??
我仔IN 左青衣嗰間,玩爭 CHAIR,做中文、計數同揾影子咁,但我選校時佢係無份,我估希望都落空。   

不過,都好呀!有黃士心,高可寧就真係唔好讀啦!

Elsamouse

邊間做功課做到喊架   
係青衣嗰間定係葵盛嗰間呢?

你係青衣友點解唔選世德、青衣邨何澤芸、陳溢、青衣主恩咁呢? 如果我未搬,我會首選青衣邨何澤芸,完全OK架

Elsamouse 寫道:
主恩好辛苦呀(可能間間都辛苦),我老公侄女讀緊,d功課多到連家長都話太多.
有d小朋友做到喊!

[quote]
MIMI&LONG 寫道:
562005,
我唸你既心情同我一樣, 想讀但係好驚...
我個小朋友讀迦南幼稚園, 我住葵涌, 係呀, 初頭抽左祖天都唔知好唔好, 後來問人先知祖天原來唔錯, 可能我唔係住個區啦.. 所以萬一叩門衰左都會讀祖天, 我仲叩左主恩, 咁你呢, 叩左邊間 ?
我唸兩間仁立都要筆試啦, 因為好似要成個鐘invterview.   
[/quote]

Elsamouse

仁立仁紀D功課都聽聞話唔少喎!

Mrssslui

就係有個同事熟嗰區,叫我快D叩其他門,話嗰間麻麻地(我估佢巳經係輕輕咁講,唔想傷我心)

但係一打電話去黃士心度問,佢係電話巳經話既然大家都係東華,咁就叫我地即時去註冊咁話。
有時覺得真係好兒戲................

咁你小朋友派邊間呢?

Mrssslui 寫道:
不過,都好呀!有黃士心,高可寧就真係唔好讀啦!

check pm 話你知.

係青衣0個間law.

我宜家都係搜集資料階段,未有idea點選校,我囝囝今年升k2.

我諗出年點都報1,2間私小打底先.

hi all,
我個女讀個間好多入到仁紀wor~~1st round 有20分既差唔多個個都入~~我都係聽我女個朋友仔既mum講ga~~so我都好希望個女可以順利入到~~雖然now先至k.1,但時間真係過得好快ga ma~~and仁紀聽聞每日有3-4樣hw做~~都唔算太多~~
祝大家成功!!!

咁你地覺得仁立定仁紀好D呀?
該用戶已被刪除

Mrssslui

巳@@pm! 我係你就巳經一天光晒

就我收來消息:
舊校仁立係一間好勁嘅學校,各項也很強,而小朋友就要盡力跟,跟唔上都幾慘;咁仁紀就好似話無仁立谷得咁勁,但都係區內數一數二學校喎。但派中成績當然亦都係仁立會好過仁紀啦。

所以我咪選仁紀唔唸仁立,因為自己都驚個仔讀都顛。

Mrssslui 寫道:
咁你地覺得仁立定仁紀好D呀?

婥蔚媽咪

你好!請問係邊間幼稚園呢?

dear all,
請問仁立好嗎?? 我老公以前o係仁立讀, 我個仔係唔係會有分??    

MIMI&LONG

但聽講唔放佢第一志願, 好似唔收喎, 如果係咁我都冇辦法....>>>嘩.....如果真係咁,間學校就要  

因為依家再黎叩門嗰d 係間學校自己挑選出來嘅,咁即係一定good 佢先收啦,雖然唔係放佢係第一,但係你個仔d表現係最好個幾個嘅話,我係學校就寧願收d good 好過佢係選係首選嗰d 囉  

但係青衣主恩寫明係選佢係首二兩輪選佢有分、學業成績有獎有分、參加嘜嘜物物又有分.........一路咁計落去。

其實d學校應該寫明,你唔選我,唔駛黎in,咁咪重好!(容我講吓呢d 晦氣說話,因為我真係成朝都痴左線,希望快d正常返啦)

Elsamouse

青衣主恩多功課   
但個校長d教學方法都幾活架喎,佢又唔似要人死做難做咁架喎

但點都好啦,返正 16/6 都 in 完囉,我係封信度寫明無選過佢,怕且都兇多吉少囉!

Elsamouse 寫道:
係青衣0個間law.

我宜家都係搜集資料階段,未有idea點選校,我囝囝今年升k2.

我諗出年點都報1,2間私小打底先.
該用戶已被刪除

Hi all mum,
我都係616去主恩嚟, 感覺都同大家差不多, 我仲涊認為如果成100人in, 只收10m零個, 不如唔好叫咁多人去in.因為小朋友會問解, 我都覺得個校長几cool.莫其實我以前都喺主恩畢業, 當時個校長nice好多.
‹ 上一主題|下一主題