用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急急急,九龍塘聖家筆試
樓主: florencelau
go

急急急,九龍塘聖家筆試 [複製鏈接]

Re: 急急急,九龍塘聖家筆試

achan97

筆試時間要幾耐?

要等幾多日先通知結果?

木顏色筆可以嗎? 係咪英文題先要著色?

thanks so much!!

lucy

hi lucy>>>考一個鐘頭!佢7月初通知我既!唔sure我有無記錯,亞囡好似無話用過顏色筆喎!

thanks you so much, for your attention.

幫到!       

achan97

thks.

achan97
當時學校取錄你囡囡是寄信,還是打電話給你呢?  真係好緊張, 希望收到好消息...............  (不過當日囡囡有d唔舒適, 希望冇影響她.......    )
綽盈媽咪 ;-)

綽盈媽咪

我想今次都是打電話通知,因學校今早打給我了!只可惜我囡囡喜歡另一間學校,所以亦都回覆放棄了!

其實我都覺得很可惜,因自行我是選它的,但聽完小囡給我的理由後,我想她自已選擇的路,便給她走吧!回想大半年前,我囡還是小丫頭,經過這次叩門的洗禮,真是大個囡了不少。

不過....我都重有兩個囡囡跟尾呀!   

幸運之神下個會去你到喇!   
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

carrai
成你貴言, 希望我收到電話話取錄小女 .
你囡囡自己選讀那間小學?

幸運之神下個會去你到喇!   
綽盈媽咪 ;-)

carrai
Please check pm. thanks.
綽盈媽咪 ;-)

綽盈媽咪
收到消息未呀 ?
Florence,
你有無呀?[quote]
綽盈媽咪 寫道:

kiwaiwong
收左囡囡, 註冊左.好開心.

你不如再send多次叩門信去學校, 希望到9月前如有位, 第一時間update到係囡囡的資料.
綽盈媽咪 ;-)

綽盈媽咪 寫道:
kiwaiwong

你不如再send多次叩門信去學校, 希望到9月前如有位, 第一時間update到係囡囡的資料.

綽盈媽咪 ----PLS SEE PM . TKS

綽盈媽咪 ----PLS SEE PM .  THANKS

Please check pm.
綽盈媽咪 ;-)

綽盈媽咪,

Do u know the school time?  Have u buy books ?

綽盈媽咪>>>好耐無上黎,今日先見到呢個post!公喜哂你呀!好鄧你開心呀!        唔知我囡囡同你囡囡會唔會同班呢?   
綽盈媽咪 寫道:
kiwaiwong

kiwaiwong
8:00am- 3:15pm, lunch time:12:10pm - 12:50pm
有媽咪講,頭3星期係放12:30pm.
我琴日去買左運動服. 今日去買校裙. 而書我未買, 因為本英文的student book末出, 我想一次過買晒d書..........   :  你呢買左未...................
綽盈媽咪 ;-)

achan97
希望我地同一班, 到8月25日大家可以開估了. 我囡囡係誠社, 係囡囡呢?
綽盈媽咪 ;-)

綽盈媽咪 , I bought books yesterday.  Initially I hv the same idea with you but  I call the bookshop,he suggest I buy first b'cos they will send the 2 missing books to school on Sep6.  He suggest me don't buy the misic book b'cos they will trsf to school in one set (2missing bks).
Is 校裙 must buy from North Point shop?

綽盈媽咪 寫道:
kiwaiwong
8:00am- 3:15pm, lunch time:12:10pm - 12:50pm
有媽咪講,頭3星期係放12:30pm.
我琴日去買左運動服. 今日去買校裙. 而書我未買, 因為本英文的student book末出, 我想一次過買晒d書..........   :  你呢買左未...................[/quote]

綽盈媽咪,
That book shop no credit card machine.  Cash only ga.   

綽盈媽咪>>>我囡囡係協社架!咁8月25日我地點相認呀?   
綽盈媽咪 寫道:
achan97
希望我地同一班, 到8月25日大家可以開估了. 我囡囡係誠社, 係囡囡呢?
‹ 上一主題|下一主題