用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急急急,九龍塘聖家筆試
樓主: florencelau
go

急急急,九龍塘聖家筆試 [複製鏈接]

Re: 急急急,九龍塘聖家筆試

i receive my friend call, her daughter pass 九龍塘聖家today.     

綽盈媽咪,

Still no news. May be not pass.  

Does anyone know that how many can take a seat for 3 round and how many seats available ?

WIN2007,
Are u also waiting the resault ? I just called the school, they said will hv result by mail wor by early July.

剛剛收到電話下星期筆試. 請問筆試考什麼?
綽盈媽咪 ;-)

我都想知,幫幫忙呀!!!

Hi Florence,
I thought ur daughter already hv the test last month ?  Now test again?

Hi Florence,
Sori for wrong posting !  

綽盈媽咪,

恭喜 恭喜 ! 女兒說是考中. 英. 數 呀.  加油 !

Hi
係呀係呀,考中英數,英文要看圖填字,囡囡fail了,希望你地ok啦.
Florence

kiwaiwong & Florence

Please check pm. thanks.
綽盈媽咪 ;-)

綽盈媽咪>>>公喜你!    我囡話共有5張papers,2張中文,2張英文同埋1張數學,中文佢話唔記得左考咩,英文有串數目字同埋填充,佢話好簡單.數學加,減數同埋文字題.希望幫到你!
綽盈媽咪 寫道:
剛剛收到電話下星期筆試. 請問筆試考什麼?

achan97

謝謝你! 你囡囡好醒目, 現在還記得考什麼.  是不是聖家已取錄了她....  希望大家可成為同學.  

英文填充, 是否不供字填充呢?  希望囡囡到時發揮潛能, 唔好大意.   
綽盈媽咪 ;-)

綽盈媽咪>>>係呀,好好彩學校收左佢!
英文填充係無字提供但係看圖填字.   
綽盈媽咪 寫道:
achan97

謝謝你! 你囡囡好醒目, 現在還記得考什麼.  是不是聖家已取錄了她....  希望大家可成為同學.  

英文填充, 是否不供字填充呢?  希望囡囡到時發揮潛能, 唔好大意.   

請問中文會考重組句子還是填充之類的嗎?老師又否會解釋所有題目給她們聽?

simsim,

你不是已入了九龍城聖家嗎?

achan97
謝謝你.

各位
上次有幾多小朋友考呢? 今次又有幾多小朋友考呢?
請問叩門位共收幾多個小朋友呢?
綽盈媽咪 ;-)

Betty,
你甘心水清!我幫朋友問!!thank you all the information !!

achan97,

Hi   恭喜呀!

好想知內容大至考?麻煩幫吓我哋講吓心德要留意!你囡囡係校內成績係咪好掂o架?
係校外要考oD咩獎狀會有幫肋?
今年叩門位有幾多?
幫吓我哋有心想入九龍塘聖家家長!功德無量!

你囡囡有無話考中 英 數 係嘜?難吾難?
例如: 英係看圖填字係嘜圖例,要吾要做簡單句子?
用英自我介紹 ?校長係吾係用英文問?

中文要吾要用國 語問答?看故事書問問題?
看及讀 中文 句子?

要吾要繪圖?

數: 係咪1+2+11或10-2-3或 乘數?  

Thanks       

HappyBboo>>>我真係唔係全部都識答你!佢校內成績不過不失!叩門有幾多位真係唔知!中文佢唔記得哂,sorry!英文串字佢話好淺,淨係講左有ball同埋doll咁,同埋串數字既英文,無提過要做句!數就有加減數同連加數,再有幾條文字題咁!
淨係筆試,唔駛見老師同校長喎!唔駛畫畫!
希望幫到你!   
‹ 上一主題|下一主題