用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 去唔去聖公會九龍灣基樂小學註冊呢 ?請俾意見 ...
go

去唔去聖公會九龍灣基樂小學註冊呢 ?請俾意見

去唔去聖公會九龍灣基樂小學註冊呢 ?請俾意見

我6月9日同個女去九龍灣基樂面試, 佢地12號答覆話收左我個女, 叫我呢兩日去註冊, 但真唔知去唔去好, 呢間學校好唔好架

Re: 去唔去聖公會九龍灣基樂小學註冊呢 ?請俾意見

基樂小學P.M.
2001年政府的視學報告。
http://www.emb.org.hk/qai/QAI%20website/C-Qai%20Website/exesum/2000_01/Pri/keilok_am_x.htm

LilyMaMa 寫道:
基樂小學P.M.
2001年政府的視學報告。
http://www.emb.org.hk/qai/QAI%20website/C-Qai%20Website/exesum/2000_01/Pri/keilok_am_x.htm

我係九龍灣咯間新校嗃  

邊解唔去呀? 我睇過佢地個網頁, 要round1及round2都選佢地第一志願至會考慮, 乜你唔係咩???
nioclewn 寫道:
我6月9日同個女去九龍灣基樂面試, 佢地12號答覆話收左我個女, 叫我呢兩日去註冊, 但真唔知去唔去好, 呢間學校好唔好架

come爸嘩 寫道:
邊解唔去呀? 我睇過佢地個網頁, 要round1及round2都選佢地第一志願至會考慮, 乜你唔係咩???[quote]
[/quote]

我係6月9日自己同個女去叩門架

我表姐個仔讀緊lee間, 佢話功課都頗多的.

come爸嘩 寫道:
我表姐個仔讀緊lee間, 佢話功課都頗多的.

請問今日內可唔可以幫我問多其他料呀, 我聽日就要決定去唔去註冊啦

nioclewn

你是叩門的, 通常只有喜歡那間學校的人, 才會叩門, 我囡囡是在這間學校讀小一, 功課不是太多, 如果跟一些名校比較, 是很少功課的, 初小是活動教學!

我表姐個仔係三年級,可能功課多d啦, 不過之前聽佢講話幾好的.

九龍灣基樂係03年新校,未咁快有視學報告的。
舊校(基樂)要行全日制,所以下午校(九龍灣)才搬的。
01年的視學報告可供參考。

BO_BO 寫道:
nioclewn

你是叩門的, 通常只有喜歡那間學校的人, 才會叩門, 我囡囡是在這間學校讀小一, 功課不是太多, 如果跟一些名校比較, 是很少功課的, 初小是活動教學!

因為我係轉區(原本係65) , 所以咪官塘區間間留個名囉, 咁你個囡讀得好唔好

[quote]
BO_BO 寫道:
nioclewn

因為我係轉區(原本係65) , 所以咪官塘區間間留個名囉, 咁你個囡讀得好唔好

HELLO, 我又是INTERVIEW收左,我會註冊,因為哩間升中有40%入英中,雖然唔係最TOP,但我見它校舍和老師都好似唔錯,而且,如有更好的,可以再換,NO PROBLEM

hoyiniou 寫道:
HELLO, 我又是INTERVIEW收左,我會註冊,因為哩間升中有40%入英中,雖然唔係最TOP,但我見它校舍和老師都好似唔錯,而且,如有更好的,可以再換,NO PROBLEM

你好, 你個小朋友係仔仔定係囡囡 ? 我個係囡囡

係仔仔,面試那天黑雨,延期至6月12日下午,13號當天通知收了.

hoyiniou 寫道:
係仔仔,面試那天黑雨,延期至6月12日下午,13號當天通知收了.

面試那天黑雨, 我地都照去呀, 所以日有通知.

我以前是這校的學生(現在中一)
不錯的..