用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖雅各(銅鑼灣)同保良局(跑馬地) n & k1好唔好? 請給意 ...
go

聖雅各(銅鑼灣)同保良局(跑馬地) n & k1好唔好? 請給意見! [複製鏈接]

聖雅各(銅鑼灣)同保良局(跑馬地) n & k1好唔好? 請給意見!

請問呢兩間好唔好? 教學形式同教師係點?

有無bb係度讀緊? 各位可否給點意見, 謝謝!

Re: 聖雅各(銅鑼灣)同保良局(跑馬地) n & k1好唔好? 請給意見!

Re: 聖雅各(銅鑼灣)同保良局(跑馬地) n & k1好唔好? 請給意見!

bery188318,

Thanks! 我都覺得d老師好親切!
甘請問聖雅各係點樣上堂架? 係咪活動教學? 多唔多功課? 深唔深呢?

既然你覺得聖雅各好,甘點解又轉校既?  介唔介意講你仔仔而家讀邊間呀?  

版主 醒目開學勳章

我個女今年K3,在聖雅各由N1讀起,我鍾意返全日,因為屋企冇人同佢玩,返半日在家中除左要揾人照顧外,重係浪費佢的時間,不如等佢返全日,多啲時間同同年紀小朋友交流,互動,學習群體生活,社交重好。
聖雅各功課真係唔多,N1 同K1主要認吓字,功課就要找照片同圖,家長做多過小朋友做,K3 功課都可以半個鐘做完,如果遲接放學,有時我嗰女自己都做完。
啲老師同小朋友的關係十分好,去親生日會老師一到所有同學仔都湧去攬住老師。
你有時間可以去學校門口睇吓小朋友在大肌肉室上堂的情况,自已感受吓。
‹ 上一主題|下一主題