用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 荃灣浸聯叩門有無機會 ??
go

荃灣浸聯叩門有無機會 ?? [複製鏈接]

荃灣浸聯叩門有無機會 ??

thanks

Re: 荃灣浸聯叩門有無機會 ??

The chance is slim.

satu,
我兩年都有朋友叩到入去.  
--- 2J 作品

JJ1122 寫道:
satu,
我兩年都有朋友叩到入去.  

by interview or exam ????

up

我都想知,究竟佢地收到幾多叩門信,又點撿來面試,我知有d家長成日打電話去問,係唔係打得多就又機會interview.

raindrop

今天碰見一位家長, 她囡囡於本星期三, 到浸聯面試, 星期四通知ok了.

她說 : 於派位後, 曾致電浸聯, 職員說冇位, 後來, 職員來電, 叫她囡囡去面試. 以她理解, 可能她1st round, 入表浸聯, 學校翻查檔案, call 她們去面試了.
其實係一家四口子

知否有多少個後備位?收生條件? 我都 是 1st round入表和放 了人file,  但是冇下文!

我是第一輪入表,有宗教分,有朋友識校長,朋友話無論如何都留一個位比我仔。但最後說不能幫手,說盡了力,校長說龍年效應,教統局指引不能在第三階段收生。

但她卻收了家長的profile,包括我的,有家長還打了電話跟進,說月尾安排面試,我們告知朋友,他說這門面功夫是要的,但現在學生也收了,真真不解箇中原因。
raindrop

醒目開學勳章

Kitkit 寫道:
我是第一輪入表,有宗教分,有朋友識校長,朋友話無論如何都留一個位比我仔。但最後說不能幫手,說盡了力,校長說龍年效應,教統局指引不能在第三階段收生。

但她卻收了家長的profile,包括我的,有家長還打了電話跟進,說月尾安排面試,我們告知朋友,他說這門面功夫是要的,但現在學生也收了,真真不解箇中原因。

我覺得真係好黑暗................     

那家長也認識學校的高層, 我諗:所以她囡囡可以面試.
她說當天也有25-30個學生去面試.

PS. 那家長是一名中學老師.
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題