用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 哪裡可以買到名畫的海報?
go

哪裡可以買到名畫的海報? [複製鏈接]

哪裡可以買到名畫的海報?

我聽說比bb多看名畫對bb好好, 想請問哪裡可以買到這類的海報?例如"梵高"的畫... 還有請問是否有助他們的審美眼光還是藝術天份.謝謝.   
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

Re: 哪裡可以買到名畫的海報?

這些名畫我留意多時了,試試看這個連接:

click here

Vinell 寫道:
我聽說比bb多看名畫對bb好好, 想請問哪裡可以買到這類的海報?例如"梵高"的畫... 還有請問是否有助他們的審美眼光還是藝術天份.謝謝.   

I also heard about this saying from many friends, so, I bought some books about Arts including this one at half price, original price is $190, I bought it at $95:

My baby loves to read this book since she was 6months old.

大粉果 寫道:
這些名畫我留意多時了,試試看這個連接:

click here

For flashcards, you can try this as well:
LINK

For poster, you can try Ikea.

謝謝分享,只是那個自製卡片的網站,好像要最低消費幾百塊的。

ikea有poster嗎?快去看看。

多謝大粉果及nn提供的資料.   
等我都去Ikea搵先.個website唔可以只買一兩套嗎?
看那天有空上去望望.

nn: 果本書請問係邊處買?個封面好熟,是否就咁去商務三聯
問梵高的書,就有呢?如果有本書,其實都可以唔駛flash card.    
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/139247/146789.19794217.38630.jpg[/img]MyTwins在Baby House影的造型照-9月25日

Vinell 寫道:
多謝大粉果及nn提供的資料.   
等我都去Ikea搵先.個website唔可以只買一兩套嗎?
看那天有空上去望望.

nn: 果本書請問係邊處買?個封面好熟,是否就咁去商務三聯
問梵高的書,就有呢?如果有本書,其實都可以唔駛flash card.    

Welcome!  I bought the book from Crown 1-2 year ago.  Not sure whether they still have it.  It has 100+ Van Gogh's paintings, and explanation on the paintings, background, painting technique.  It is really cheaper than buying poster/flashcards, as it only costs $95 for 100+ paintings.

nn,

請問你講o既呢本書係咪4"x4"左右size?
如果係﹐佢呢本而家賣好似$60/70/80(sorry!唔記得實際幾錢 )....咪平左好多....
成套仲有唔同的畫家添呀.....    

nn: Crown Bookshop好似執了咁,因為我上網找它的電話,
打了3間分店電話都無人接,有的電話號碼已失效,有的換了其他舖... 去商務又唔多識搵,問唔到, 請問有沒有出版社提供?謝謝你先.

soong: 請問你講個本書在哪裡可找到, 我想去找找看. thanks! :  

PAGEONE 有好多呀!
有書有海報!

soong 寫道:
nn,

請問你講o既呢本書係咪4"x4"左右size?
如果係﹐佢呢本而家賣好似$60/70/80(sorry!唔記得實際幾錢 )....咪平左好多....
成套仲有唔同的畫家添呀.....    

You are right!  I bought only one as I don't know the other artists...  I think buying in bulk should have more discount....  

Crown changed its name 1 yr ago to "Learn and play"  ?????  something like this...

nn,

咁o岩我都淨係認得Van Gogh (呢個名)先留意佢呢套書咋~哈哈 ~前幾日好奇翻過幾本﹐其中一個唔認識的畫家﹐佢d畫我真係完全唔識欣賞 ﹐只覺得有d 得人驚 ....

Vinell,

我近來好少"出城"﹐所以就只o係元朗元朗廣場的三聯見到佢成套好多本不同畫家的放晒出黎....除左佢係名畫冊﹐佢書質同價錢($80)而言﹐其實真幾值得買....你而家搵到未?

magenta: 係? 謝謝你, 我去看看.
magenta 寫道:
PAGEONE 有好多呀!
有書有海報!

nn: 你個囡囡好可愛啊,都好潮, 追得世界盃好貼番..
原來書的size約4"x4", 我搵時仲同書局的人講大約A4size.(我成日都係亂咁估 )佢地話無, 哈哈,可能咁樣錯過咗.

hello soong:  
仲未搵到呀, 星期一放工後會再去搵.
請問有沒有出版社名稱, 咁樣問書局的職員會容易些.      

Vinell 寫道:
nn: 你個囡囡好可愛啊,都好潮, 追得世界盃好貼番..
原來書的size約4"x4", 我搵時仲同書局的人講大約A4size.(我成日都係亂咁估 )佢地話無, 哈哈,可能咁樣錯過咗.

Yeah     I told her that Holland has no hope... but she still likes this T-Shirt    

Van Gogh - Link 1
Van Gogh Book - Link 2

nn: he, he...Holland still has hope..see see tonite.   
很多書局都找唔到"mega square" 的版本(無貨),不過就買了"perfect square".
我決定用住先,看bb喜歡否.謝謝你提供的資料.

要找名畫家的海報, 可到"大業" (尖沙咀藝術館的書店).
Ikea 只能找到不知名畫家的海報.
我未讀過給bb看名畫的理論, 但我想最好給bb看一些柔和的畫, 梵高有精神病, 他的畫充滿不安和激動. 我較喜歡莫奈Monet.
‹ 上一主題|下一主題