用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 唉~~~ 油天校長 (東莞街近果欄)
go

唉~~~ 油天校長 (東莞街近果欄) [複製鏈接]

唉~~~ 油天校長 (東莞街近果欄)

放榜日睇電視新聞, 鏡頭係一位眼紅紅用紙巾揉眼淚既媽媽正在領取"小一派位証", 睇左真係好唔舒服:cry:  :cry:  係人都唔想醜態比人影   

點解校長俾記者進入學校   佢有權唔俾非領証既人進入學校  

有人黎採訪就唔理3-7-21開閘恭迎, 佢唔係咁無知估唔到咁樣會滋擾領証既家長卦  

呢位完全唔顧別人感受,  博上鏡, 博見報既學校領導人, 真係[size=large]不知所謂             

Re: 唉~~~ 新油天校長

他榮膺見報率最高的校長

成日自己放料出黎幫學校做勢, 似推銷員多過似校長羅  

HPChingchingma 寫道:
他榮膺見報率最高的校長
該用戶已被刪除

所以我覺得點解咁多人爭住入去就係比佢既推銷推去爭囉.....我又唔覺得油天有咩特別過人之處,都唔明d家長爭黎做咩???

cicada 寫道:
成日自己放料出黎幫學校做勢, 似推銷員多過似校長羅  

[quote]
HPChingchingma 寫道:
他榮膺見報率最高的校長
[/quote]             

我都贊成你既講法係見報率最高校長, 所以我也不是很喜歡他们的做法, 其實我自己都係油天畢業而這個校長己做了很多年了, 真的想知道他们現在的教學方向? 可告知情形?

上次31網的家長遊行也是由這位推銷員校長扇動,李國章也在報章上質疑是否為了學校利益。因為在中學校網修改之後,它的受歡迎程度會受影響。

6月2X日會有一年班的分班試,真替這班小朋友可憐,都不知這學校有什麼好?       

油天有咩好?

很簡單,它是全港升中派位最標青的津校之一, 甚至比一些直屬名校更標青.  

我有次在近油麻地地鐵看到一個穿油天校服的男孩(約P3,4),正在和菲僱拉扯和吵架,並且大哭,驚動警方調停,原來是男孩不肯去補習,最後警員透過手提勸家長先讓小孩回家了事。可見他們有幾可憐!!!          
該用戶已被刪除

我都係油天畢業生, 但講真我對宜家兩間油天都無咩好感, 因為兩位校長都太過愛出風頭同攪事.  校長係一間學校嘅火車頭, 要靠佢去帶動老師攪好間學校, 但校長都係咁, 間學校又點攪得好呢.  再加上net31無咗灣仔佢嘅中學學位, 佢地仲可唔可以維持到咁高入band 1 中學嘅比率都係一個疑問.

津津媽媽 寫道:
我都贊成你既講法係見報率最高校長, 所以我也不是很喜歡他们的做法, 其實我自己都係油天畢業而這個校長己做了很多年了, 真的想知道他们現在的教學方向? 可告知情形?

唔好意思!!

我想問究竟講緊邊間油天呀 ? 係 海X道果間 (應該唔近果欄亦唔細喎)? 定係近大角咀果間 ?  TKS @

唔好意思,睇新聞排曬隊、又俾記者進入果間,係東莞街舊校來架喎?!       
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

Re: 唉~~~ 油天校長 (東莞街近果欄)

yes! yes!  講緊係近果欄既油天, 本來係想寫"新聞天王-油天校長" 打字時改了又改, 錯左都唔知, 現已更正

KK 寫道:
唔好意思,睇新聞排曬隊、又俾記者進入果間,係東莞街舊校來架喎?!       

系嘍,舊油天有什麼好嘛,為什麼家長們爭先恐后報讀呀,    請大家都到隔離讀罷啦,將油天個位留给我仔啦

October. 寫道:
系嘍,舊油天有什麼好嘛,為什麼家長們爭先恐后報讀呀,    請大家都到隔離讀罷啦,將油天個位留给我仔啦

October,

你真係好攪笑. 油天唔知有什麼好, 可能隔離那2間會仲好, 有一間仲有中學升, 大家真係可以考慮下

‹ 上一主題|下一主題