用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 二手校服交換平台
樓主: wendysoft
go

二手校服交換平台 [複製鏈接]

Re: 二手校服交換平台

平讓迦南幼稚園男童校服  
因小兒讀完今個學期會轉校,現平售男仔校服全套
size: 3號 (最細~K1合穿)
~夏季~
05年9月開始穿至11月中,今年4月尾穿到7月中
校服兩套
運動套裝一套
外套一件 合共現售$180

~冬季~
05年11中月穿至四月尾 (只穿了5個月)
運動套裝兩套 ~ 冬季要日日穿的
黃色樽領打底衛衣兩件
羊毛外套一件
有帽雙面校褸一件
(只穿了十幾次,但買咗$280   )
合共現售$380
如冬夏季全部一齊買,全套$500(不議價)不散件賣~
要7月尾先可交收,因夏季現在仲要著到7月21號。

有興趣請PM本人,荃灣區或至金鐘地鐵沿線交收~

kellyly,
據我所知,迦南全港咁多間分校所有校服同課程都一樣嘅,嘩!你囝囝都幾高喎,我個仔得96cm咋,但d校服舊年買嗰陣都有大,如果唔轉校都仲可以著埋k2。
所有校服我都有買齊,其實仲有d手巾仔同socks及書包,我仔個書包入面塊裡布有d爛,如唔介意可以送埋給你,手巾同socks唔一定要用學校的,用返自己普通就得架喇!
迦南d校服都幾貴,我記得夏天買咗約$400,冬天仲拿脷,買咗7xx幾,件雙面校褸好靚架!不過衰在唔夠暖,所以仲好新淨。

kellyly,
你囝囝讀緊占美?咁係咪嚟緊九月轉迦南呀?   
d冬季校服收埋咗,俾d時間我摷返出嚟先度size俾你呀!

kellyly 寫道:
HOLONGMAMA

sorry講錯左tim
我仔係讀占美既
夏天既我就唔怕唔啱,我係怕冬天既唔啱.
因上年朋友比占美校服我,佢話啱,咁我無理,到番學至知道太細,我要買過晒d衫.
介唔介意量個size比我ar
我仔size
手32.5cm(膊至手腕)
腳56cm(褲長)
肚60cm
膊29cm
其他野我無問題la.

kellyly,
我度咗D SIZE俾你喇!你囝囝應該啱著一年,但校褸係中褸.仲要好大件,我諗可以著埋K2
以下SIZE我係度冬季運動衫嘅:
袖長: 38cm (膊至手腕)
肚圍: 76cm
膊頭: 32cm
衫長: 40cm (由後領中度到衫腳)
褲長: 60cm
*d校服由於日日著,所以有d起毛頭

kellyly 寫道:
HOLONGMAMA

sorry講錯左tim
我仔係讀占美既
夏天既我就唔怕唔啱,我係怕冬天既唔啱.
因上年朋友比占美校服我,佢話啱,咁我無理,到番學至知道太細,我要買過晒d衫.
介唔介意量個size比我ar
我仔size
手32.5cm(膊至手腕)
腳56cm(褲長)
肚60cm
膊29cm
其他野我無問題la.

kellyly,
如果你冬夏季全部要晒就TOTAL500,我個仔返學返到21/7,咁我洗埋約24/7嗰個WEEK交收喇!你住邊區呀    我住荃灣區同喺金鐘返工,如果唔就可以約MTR交收,你邊樣方便D?

kellyly 寫道:
HOLONGMAMA

唔該你呀,咁total 幾錢呀,幾時得閒交收呀.
‹ 上一主題|下一主題