用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 給有錢讀私立小學的家長
樓主: roy-mama
go

給有錢讀私立小學的家長 [複製鏈接]

Re: 給有錢讀私立小學的家長

我都覺得奇怪,有錢讀私立小學的家長,你們還要去抽津校幹甚麽(全港值得抽之津校十隻手指數得曬)?津校全無質量保障,唔覺意抽着個唔好嘅家長入來,就好似一窉靚粥,加入一粒老鼠屎咁,冇得搞。

錢应使則使,教育係投資!好的教育,起码两代受益:你的仔女,和你的仔女的仔女。

給有錢讀私立小學的家長

roy ma-ma,

受了傷的獅子是最危險的,你正在玩火.

其實有其他後補私立小學位的小朋友不參加派位,亦不代表你小朋友一定中的,睇你好唔好彩.

我個人覺得抽籤的確比面試好好多 (至少小朋友不用這麼辛苦)

me too, my case is same with you, roy-mama

hijam 寫道:
roy-mama,

唔好玩挑釁啦 ! 我屋企唔係有錢, 我最終要比佢讀私校係因為佢派唔到好官津校. 若果我真係有錢, 我早在十一月底, 十二月初已經可以唔使再煩大抽獎事宜 !

我有兩個仔, 大仔派得唔好, 不能惠及弟弟, 我心情比你更難受! 但這不等如要開題鬧某些無奈要讀私校的父母 ! 將心比己, 又有誰不希望付出最少來換取最大的回報 ?

‹ 上一主題|下一主題