用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 假如係你, 你會點選? 女拔私小 or 大抽獎? ...
go

假如係你, 你會點選? 女拔私小 or 大抽獎? [複製鏈接]

假如係你, 你會點選? 女拔私小 or 大抽獎?

近日與友人討論, 有不同意見.....所以想睇下大家點睇~~~

我想問下, 假如你有一女一子, 本身住0個區有好多好學校.

假如女拔私小收左大女, 你會唔會比大女讀, 抑或放棄而參加攪珠? 因為參加攪珠抽到好學校既機會都好大, 假如入到好學校, 細仔就唔駛擔心啦.....

但如果家姐入左女拔私小, 到細仔時咩分數都無, 只得適齡兒童分, 到時唯有睇下好唔好運, 咁咪即係要預左讀私校or直資?

如果係你, 你又會點做呢?  

Re: 假如係你, 你會點選? 女拔私小 or 大抽獎?

DGJS比大抽獎架喎.....一路抽一路都register啦

YuYuMother,
If I was you, I will put the girl in DGS and boy in DBS.
In this case points are useless for both of them.
Amy
A working mother with two kids

Really?? 我好多朋友都話唔比大抽獎......收你就要簽confirmation letter放棄攪珠喎~~~~

有無人可以confirm下係咪真係可以攪珠?

Amyony 寫道:
YuYuMother,
If I was you, I will put the girl in DGS and boy in DBS.
In this case points are useless for both of them.
Amy

入到就係囉..........

佢都唔優收唔到生啦.....仲好遲先要註冊架(聽講)

YuYuMother 寫道:
Really?? 我好多朋友都話唔比大抽獎......收你就要簽confirmation letter放棄攪珠喎~~~~

有無人可以confirm下係咪真係可以攪珠?

Sindy 寫道:
佢都唔優收唔到生啦.....仲好遲先要註冊架(聽講)

咁又係!!  

Sindy

sorry, 想請問您知唔知Sacred Heart 比唔比一路REGISTER 一路抽??

holiday
‹ 上一主題|下一主題