用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友性格反叛,點教好?
go

小朋友性格反叛,點教好? [複製鏈接]

小朋友性格反叛,點教好?

有無媽咪可以教下我啊?我就黎頂吾順啦     

也許我不懂如何愛一個人
但我懂安靜的守候在對方身邊
也許是個沉重的負荷
但我想...比放棄一個人還要來得輕鬆許多 

Re: 小朋友性格反叛,點教好?

想知你覺得你個小朋友點樣反叛法?因為每個小朋友到了某一個年紀就會開始有自己嘅主意,思想,唔想再受大人管住,想要自由,唔知你個小朋友係未屬於呢類?

Nymph_ 寫道:
想知你覺得你個小朋友點樣反叛法?因為每個小朋友到了某一個年紀就會開始有自己嘅主意,思想,唔想再受大人管住,想要自由,唔知你個小朋友係未屬於呢類?

我囡囡正是這類,叫佢去東,佢去西 話我個樣兇,要我笑住賺細細聲講嘢.我講一句佢駁我一句.

我要講一大 道理先聽話.喉嚨都沙曬啦!

你個小朋友係唔係同我果個一樣?
click
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=620908&forum=50&start=30&30
vizzi 寫道:
有無媽咪可以教下我啊?我就黎頂吾順啦     
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗
‹ 上一主題|下一主題