用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 循道下午 (加士居道) vs. KTS 點揀好?
go

循道下午 (加士居道) vs. KTS 點揀好? [複製鏈接]

循道下午 (加士居道) vs. KTS 點揀好?

循道下午 (加士居道) vs. KTS 點揀好? 請幫忙。

Re: 循道下午 (加士居道) vs. KTS 點揀好?

唔該比d意見啦!

你心目中有冇話想讀邊間中學?   兩間唔同中學校網架咼.
--- 2J 作品

Hi gigivinda,

循道有EMI直屬中學做後盾,都可以考慮的,起碼六年後唔須要又驚一次.

stevexu ,
之但係循中d 兩年成績好差.  上次聽講循小參觀循中, 循中校長比家長係咁追住問成績.
--- 2J 作品

JJ1122,

六年後係點大家都唔知,但我相信循道學校在net31是一間很好的小學.你都同意啦係咪!!

啱啱睇完循中入U率,2005年,得80%咋,好擔心,因為學校如銘賢有96.8%, 何文田官中都有78%, 華英94.4%, 迦密87%, 德雅90%,而其他地區好學校都9x%, 咁80%真差左d喎。

gigivinda,
不過你又要咁諗o咼.  循小top 個班..唔入循中架o咼.  你睇循小個派位就知架拿.. 唔入循中的話 去個d 都top 架.   
庇理羅士上年有4個女仔入到, 2個係自行派位入架, 另外兩個先係靠lucky draw.

agreed with stevexu, 6年後係點真係唔知.  暫時循中校長係新到任, 佢好似幾決心改變現有情況.. 所以或者明天會更好.

不過如果你心儀既中學係向九龍城區, 咁我覺得揀KTS 咁先會有希望囉.  
--- 2J 作品
‹ 上一主題|下一主題