用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2007年入讀小一,將於來年考小學的請進來 ...
樓主: Lion_King
go

2007年入讀小一,將於來年考小學的請進來 [複製鏈接]

Re: 2007年入讀小一,將於來年考小學的請進來

由 Lion_King 於 2006-06-11 21:05:45我個親戚個仔第1及2round英華唔仲, 派左十幾位的大角咀出名好差的小學, 這幾天都忙於叩門, 英華愈來愈難入!

我想問你親戚個仔有幾多分架...?

20分 (首名+宗教)

由 Lion_King 於 2006-06-15 15:27:5520分  (首名+宗教)

哎呀...!我個仔都係...!真係有d擔心...!     

你親戚有無去英華扣門呀...?

june62474, 我同你一樣,仲同區tim,我都唔知點同亞囡選擇(谷得還是自由發揮型).

我細仔都係2007年入小一,我係34區,會選馬頭涌官立為1ST CHOICE,其他的派到都唔會入讀,阿哥在私小(聖三一)如細仔入唔到馬官,就入阿哥間私小,雖然係重皮D,但係最緊要佢地讀得開心!
而且細仔得10分,都唔洗有希望,就算以前大仔有15分,我都完全無抱希望,亦無去叩門,免得好似比壓力阿仔!

今日打過去好幾間心水小學問有冇簡介會,私立,直資,律貼通通都冇,想了解多

bonnielei,

請問你打左去邊幾間呀??

Lion_King 寫道:
20分 (首名+宗教)

好似話20分都係只有5X%可以派到.   

Lion_King 寫道:
我個親戚個仔第1及2round英華唔仲, 派左十幾位的大角咀出名好差的小學, 這幾天都忙於叩門, 英華愈來愈難入!  

我朋友仔仔得15分, 佢由頭到尾都係選英華, 最後大抽獎中左, 開心到見牙唔見眼.....

所以都係睇好唔好彩~~~~

我個女都係出年入小一, 我d同事

Hi 大家好,
我個仔都係今年揀小學是#62荃灣區的。

SauYee ,
你的小朋友是否同我一樣在元朗讀書呀 ?還是...。我現在儘管選擇當佢係 (自由發揮型)。因為我免得谷仔仔唔惦變左谷壞自己!尤其男仔真的好唔定同無耐性,你個呀囡應該定d同聽話d噃 ?

SauYee 寫道:
june62474, 我同你一樣,仲同區tim,我都唔知點同亞囡選擇(谷得還是自由發揮型).

june62474.我係元朗73區,你呢?
快樂的甜芋快樂的甜芋

咁快有學校收?邊間呀?我啱啱開始取表咋

emiluihk 寫道:
我個女都係出年入讀小一,不過地係港島區,
仲係14net有無好介紹  

我都係港島區, 想幫亞仔報spcc, 但係好似未有表囉。

自己諗住報spcc, st. paul boy, 津校報st. jo (灣仔)

唉! 我自己都好擔心, 因為亞仔係細仔   
我家有四隻可愛貓貓, 老公係巨貓, 亞女係肥貓, 仔仔係細佬貓貓, 而我呢.........梗係靚靚貓媽咪啦 !!!

聽日會去優才聽簡介會, 唔知有幾多人去呢? 聽完再報料啦!
joly --
http://jolyleong.spaces.live.com/

醒目開學勳章

我今日都會去優才聽簡介會, 而且勁多人, 由原本3~5pm, 再加開多5~7pm一場呀~   

而且, 下星期6要去另一間小學interview喇~   

hihi~~~各位媽咪好呀~~~
我仔仔都係07年讀小一呀,好煩呀,咁快要

KLLP:
DGSJ, Maryknoll, 宣道, 民生, 協恩, 九龍塘學校, 馬頭涌官小, 農圃道官小。
‹ 上一主題|下一主題