用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有自閉傾向子女,而今年要選小一的家長一齊傾 ...
go

有自閉傾向子女,而今年要選小一的家長一齊傾 [複製鏈接]

有自閉傾向子女,而今年要選小一的家長一齊傾

你地準備好未啊?
我搬到青衣2年,附近有咩學校融合位好又唔知。
i位幼稚園校長又冇介紹。

個仔專注力好弱,上堂又唔留心,上小學都唔知點算,但佢又可以好快做完功課,學習能力都算ok,唔想佢讀special。依定咩資料都未有。

Re: 有自閉傾向子女,而今年要選小一的家長一齊傾

可以看看以下website先: http://emb.gov.hk/index.aspx?nodeid=2524

之前有個list係講邊d學校攪融合(或宜家叫全校參與), 應該都係以上個website有, 但我暫時揾唔番.

我仔仔都要今年9月揾小學.
Carson's birthday in January 2000.

簽名被屏蔽

chanchanboy 寫道:
可以看看以下website先: http://emb.gov.hk/index.aspx?nodeid=2524

之前有個list係講邊d學校攪融合(或宜家叫全校參與), 應該都係以上個website有, 但我暫時揾唔番.

我仔仔都要今年9月揾小學.

chanchanboy:
我個仔都係9月搵小學,早期訓練個社工都比左個LIST我,不過佢話LIST入面D小學話就話融合教學,唔係一定做到架,好彩有家長讀左REPORT番比佢聽,所以佢比左D真係都到果D我,好擔心入唔到呀!唔知點算呀 :cry:

我個仔都係9月搵小學,有家長讀左REPORT番比你,那麽有邊間做得好呀,請給些提示,謝謝.
‹ 上一主題|下一主題