用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有冇人買左 迪士尼美語世界.可以討論意見嗎? ...
go

有冇人買左 迪士尼美語世界.可以討論意見嗎? [複製鏈接]

有冇人買左 迪士尼美語世界.可以討論意見嗎?

如題
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

Re: 有冇人買左 迪士尼美語世界.可以討論意見嗎?

我個仔用左10個月,暫時進度滿意,你係咪用緊?

唔係,,,因為我想買,想聽其他用家意見....
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

我今日至送貨, 未開始用, 真係好貴, 但可以分期, 希望真係有用啦

我有買,不定時給bb聽,成效就唔知勒,因我個b先得4個月大~
8月14-16日, 我地去左北京睇奧運, 唔會係bk搵到我~~

[/url]

我都好想買呀,但係我老公話唔使都得喎,用其他平d既教材bb都可以學得好喎     
我都想問下一d買左比較耐既媽咪效果如何,有無跟佢教既schedule比bb睇/聽,小朋友衣家學成點         

ky2005 寫道:
我有買,不定時給bb聽,成效就唔知勒,因我個b先得4個月大~

Me too~~
bb1個月多便買了,我都有跟進度用,bb都很鐘意聽。我發現bb在聽play along / sing along都有反應,加上工人時常同bb repeat 一些簡單的詞匯。

我想:除了父母有時間同bb一齊用這些教材外,還要工人願意和時常陪bb一齊用教材,因為工人對bb的時間多過父母嗎?因為我是在職媽媽,買迪士尼美語世界都是給bb在閒時多聽,又能幫助父母循序漸進及有系統地教小朋友一些英文詞匯,以及補足父母有時工作忙,而忽略小朋友的學習。我都希望對bb有用,掌握一些英文的基本知識。

我仔仔三個月已經聽,4個月就看play along.現在他7個月一看play along好開心,有無用真係要看他日後

請問個schedule應該係點呀??
我拿住成套野,都無從入手!!

請問几多$?我都想買.THANKS.

應該你買既時候,你個consultant會教你架,如果無,你要問佢呀 :wink:  :wink:  :wink:
買左套嘢咁貴,唔她晒左呀      
柑桔 寫道:
請問個schedule應該係點呀??
我拿住成套野,都無從入手!!

debmat
play along / sing along 有何不同?

大約$38xxx - 47xxx倒啦      好貴     
susansun 寫道:
請問几多$?我都想買.THANKS.

我都想買.....係唔係有人會定期上門同小朋友一齊睇&教英文呢     

My bb is using DWE for 6 months with good effect.
She listens the CDs everyday, and I play with her
2-3 times/week. She like Playaglong very much.
Even the program is very expensive, but it can let your bb to learn English earlier.
My consultant was very poor, because she never visit or phone to me again after I bought DWE. So if you want to buy, you better introduce by your friends.

debmat 寫道:
我想:除了父母有時間同bb一齊用這些教材外,還要工人願意和時常陪bb一齊用教材,因為工人對bb的時間多過父母嗎?因為我是在職媽媽,買迪士尼美語世界都是給bb在閒時多聽,又能幫助父母循序漸進及有系統地教小朋友一些英文詞匯,以及補足父母有時工作忙,而忽略小朋友的學習。我都希望對bb有用,掌握一些英文的基本知識。

agree. 我冇買到套教材, 但係我買了好多圖書, CD, VCD, 看圖識字卡, posters等等比我仔. 我返工時, 工人會同阿仔睇下書, 玩下果d卡仔, 教阿仔好多vocabulary, 工人要煮飯時, 就播VCD比阿仔睇. 我同老公放工番黎之後, 又會玩番差唔多的玩具, 唱下歌仔. 我仔而家2歲半, 識講好多生字, 而且開始講句子(可能有好多小朋友講o野仲叻, 不過我已經覺得ok).

呢套DWE 我相信係有用, 不過 $3xxxx - $4xxxx, 實在有點兒貴. 而且, 小朋友喜歡新鮮, 佢地個除o左鐘意mickey mouse 之外, 仲會仲意其他characters, e.g. thomas & friends, barney, bob-the-builders.呢d人物都出唔少書 & VCD, 用同樣價錢, 我可以買好多唔同類型的教材比囝囝, 比多樣選擇佢.

我都買左套野,SO FAR都OK.好貴.買的原因係因為平日返工,回到屋企只得半條人命,仲邊顧得咁多野,買左套野,囝囝白天時間唔駛浪費,又唔駛成日聽D菲律賓ENGLISH,工人又有SCHEDULE可跟,又知道同囝囝玩D MUK,算係咁啦,不過佢現在都唔知進度,但好鐘意睇PLAYALONG 同SINGALONG.個AGENT都算係咁,都有打下電話提下我,問下我進度,算唔錯.

我個bb6個月啦,用了dwe 1個月,我未買dwe前成日給他聽了他們送sample...現在我發覺bb每次聽ABC song時,他十分開心的.及我給了bb 看playalone時發覺他十分興奮的 雖然真的好貴,但我都覺得值得的
各位BK媽媽如果你地有買了DWE的話,可否大家交流一下TIME TABLE呀....因我看TIME TABLE有冇要改善的地方呀   

冇GE... 冇人會定期上門同小朋友一齊睇&教英文..
基本上如果只係比小朋友睇D 碟..咁真係吾應該買的, 里套
‹ 上一主題|下一主題