用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德寶(寶盈)國際班好嗎?外籍老師是否很惡? ...
go

德寶(寶盈)國際班好嗎?外籍老師是否很惡? [複製鏈接]

德寶(寶盈)國際班好嗎?外籍老師是否很惡?

如題!

Re: 德寶(寶盈)國際班好嗎?外籍老師是否很惡?

是的!我想你說的是Ms.A---o,是嗎?其實我好唔明白,點解依家d學校仲會請埋d咁嘅人!!!第一,佢D英文認真嘛嘛(講and寫,外國人喎?)第二,我親眼見過佢喝(惡)課室內嘅細路(需然佢唔係鬧我果個),點知個主任仲攪笑,知我見到,望住我笑吓就算,又望住Ms.A---o笑下???吓!笑?唔喺吓嘛???and then果陣應該唔只我一個家長見到。第三,就喺佢嘅衣著,一句講晒---不如唔好著。第四,從佢嘅言行,我認為佢自己都喺一個細路!(老師?唔好玩啦!)唉!其實,响呢個網站,我通常都喺旁觀,我唔知ILoveYou520你喺咪想同細路揀學校?不過,我只喺想發洩吓啫,並唔喺想叫你唔好讀呢間!可能你會好彩D呢(唔喺佢教!)需然,我明白一間學校一定有(瘀血),但喺,我接受唔到and唔值($)囉! 所以,我已經退咗學

嘩!咁都得?zebrazebra,如果我喺你,我就會向校方反映(投訴)囉!唔好等其他人繼續受害吖嘛!!!

不過,我都聽過住維景果邊D家長講(我都喺住維景),富康德寶嘅國際班搞得好好d,嗰個肥肥地嘅主任(sorry,唔記得佢貴姓),好錫小朋友,仲有問必答添!   

本來我想考慮今年給女兒讀現在聽完不考慮,但富康是否都是好少許。

lisalisa,我都決定退學啦!費事出聲。况且,我明白,管理/老師質素嘅問題,唔喺一時一日可以解決/改進嘅!

其實,之前我都有聽過我果度d家長講話富康嘅國際班好d,之但喺我貪近,諗住菲傭易d照顧,所以去咗寶盈,其實我都有d後悔!!

不過算啦!(阿Q)

其實,富康比寶盈好幾多我就唔知,因為我都喺聽讀過d人講,但富康好似辦得耐d,各方面都應該好d啩!

我小朋友亦曾讀德寶,不過是(富康), 我小朋友當時的班主任很有經驗, 很好, 但一些的外籍老師就時常轉人, 我所見到是大多數都好似是3個月就轉, 不知是否visa問題??(我自己估), 另他們外籍老師俾我的印象真是麻麻, 我甚至見過一位外籍老師(一個肥肥的女人)在返學途中食煙

我聽講話德寶(富康),好以有成十幾個外藉老師,會唔會喺走馬燈咁唔認得?照計都有約啩!  :
‹ 上一主題|下一主題