用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問有關交叩門信及profile事宜
go

想問有關交叩門信及profile事宜 [複製鏈接]

想問有關交叩門信及profile事宜

請問1. 叩門信及profile直接交給校長定交校務署?
      2. profile封面應該點做呀?
唔該教下我, thank.      

Re: 想問有關交叩門信及profile事宜

我都想知,3/6叩門當日是要怎樣呢?有否過來人可提供資料呀?因我曾打電話去我心儀的學校,佢地話唔會有後補位喎!咁我應該要點做呀?請指教     

醒目開學勳章 王國長老

我打去問心儀學校, 佢都係咁答我(唔派表, 無打算interview)
於是我再問"咁....係咪即係even我prepare左, 真係好想好想個小朋友讀, 你地都一定唔收?"
拿, 今次佢答可以寫封信去, 連回郵信封......
你試下再打去, 轉wording問下?

Dear Charlotte_mom,

多謝指教!依家再打個電話去問下先,希望有下文啦。謝謝您!
Charlotte_mom 寫道:
我打去問心儀學校, 佢都係咁答我(唔派表, 無打算interview)
於是我再問"咁....係咪即係even我prepare左, 真係好想好想個小朋友讀, 你地都一定唔收?"
拿, 今次佢答可以寫封信去, 連回郵信封......
你試下再打去, 轉wording問下?

Dear Charlotte_mom,

慘啦!我打電話去學校,佢地都係答我無得叩門呀。我應該要點做,我已經表現出100%的誠意,但佢地都Say No!   

醒目開學勳章 王國長老

......
無計啦, 俗話說"死馬當活馬醫", 一於照寄profile去(反正都預備左), 應做既做晒, 都係唔得, 咪算lor

我都明!好啦,試試吧。
多謝你,Charlotte_mom
‹ 上一主題|下一主題