用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

[size=medium]今年九月入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班的小朋友, 今朝有冇回校交書部費和訂購校服呀?

Re: 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

Christy620 寫道:
[size=medium]今年九月入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班的小朋友, 今朝有冇回校交書部費和訂購校服呀?

HELLO.冇呀!過

Hi!  

我囡囡入佐NCC PM, 今日都做佐校服 & 交佐書簿費.  

holiday

My girl will go NCC am this Sep...

I bought 2 dress,1 set of PE uniform,1 jacket,cap,school bag and tie...it costs $225 only..^^..I want to buy one more jacket. anyone know where can i buy??

What kind of jacket you wanted to buy?  Besides the one you bought from school, you also can wear white cotton sweater, wing on have it, only costs $50

vanessamom,
thx~~ I want to buy one more school jacket

[size=medium]點解咁少人報到呀?

hi
我個女讀A班可以報到嗎?

請問妳地小朋友係唔係全部都係正取生呢? 有冇係後輔通知架??

hi, 我個女係正取生.

葉師奶 寫道:
請問妳地小朋友係唔係全部都係正取生呢? 有冇係後輔通知架??

hi babysophia,

知道你囡囡轉了上午班, 是不是上午NCA 班呀? 如果係, 我倆的囡囡便是同班同學啦!!

babysophia 寫道:
hi
我個女讀A班可以報到嗎?

Christy620
係啊,我個女可以轉到上午班,不過係讀 B 班,即係有男同學個班。
雖然唔同班,不過以後多D聯絡及互相提醒。

Hi 葉師奶:
我個女都係正取生。
我諗waiting list應該就快通知有無位,我諗一般程序是如有正取生沒有註冊,可讓有申請轉上午班或下午班正取生互換,當確認實決時,再通知後備生補上。0甘我剛剛星期四收通知可以轉,應該下星期大概會通知後備生嗱掛,你試吓打去學校問下。

we are in the same class ar

babysophia 寫道:
Christy620
係啊,我個女可以轉到上午班,不過係讀 B 班,即係有男同學個班。
雖然唔同班,不過以後多D聯絡及互相提醒。

你地有無係放棄SPK架? 點解呀?
我無係SPK報名, 只係八卦吓!

讀生不如讀熟丫麻...........我九成九都唔會讀架啦.....不過會去家長會睇下

Christy620 寫道:
你地有無係放棄SPK架? 點解呀?
我無係SPK報名, 只係八卦吓!

好野,我個女同sindy你個仔仔會係同一班,請多多指教。

Sindy &  babysophia

我女女係同班呀 ~~~ ncb am
sindy 你熟晒聖心, 弟日請多多指教
我女會搭校巴, 今日問左約7:35am 上車, 勁早呀 !
學校 8:15am - 12:00 noon 學費又唔貴, 好抵 lor

終於整番隻蒙恬~~

我住上環,7:50上車,12:20落車

哎呀...唔好客氣呀,學校好好架....每年都有改善架,所以我入到黎,都要update下自己呀.........大家互相照應就真呀

hellolanlan 寫道:
Sindy &  babysophia

我女女係同班呀 ~~~ ncb am
sindy 你熟晒聖心, 弟日請多多指教
我女會搭校巴, 今日問左約7:35am 上車, 勁早呀 !
學校 8:15am - 12:00 noon 學費又唔貴, 好抵 lor
‹ 上一主題|下一主題