用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 劉永生&李潤田
go

劉永生&李潤田 [複製鏈接]

劉永生&李潤田

兩間比較,那間好d呢?
功課,活動又如何?

Re: 劉永生&李潤田

李潤田好D!

請問是否band2學校,校風及成績好嗎?

Both of Band 2 , 校風及成績 OK la ! (Band 2 Students).

劉永生出名D~~D校風好D!!!!!!!!   

我係讀李潤田既
講真
功課唔係多
部分老師好好人(但有小部分乞人僧)
活動ok多
但係我地學校學生已經變左質
例如上堂串miss呀sir咁...
帶唔比帶既野如電話,crEAM...etc
如果你黎讀,希望你唔好學壞
你黎讀既就1定要讀幾個MISS呀SIR
因為佢地真係好好人
唔講FULL NAME
我講啦
小林老師(全校最矮既老師,女性)
黃X偉(1個唔惡既訓導 :,男性 )
姚X妮(好好人既英文老師,女性)
黃X儀(MICHELLE,唔係特別好人,不過比佢罰抄書抄到熟左

我個女在一A,你呢?A班D人得唔得GA?

劉永生唔錯嫁,校長好緊張佢d學生品行,唔會好似某D學校淨係為左谷成績,佢得閒就出來同學生傾計,唔會淨坐係校長室,好多學生佢都記得個名同認得,同D學生好close,個人認為選校要先選校風好...

chan123 寫道:
劉永生唔錯嫁,校長好緊張佢d學生品行,唔會好似某D學校淨係為左谷成績,佢得閒就出來同學生傾計,唔會淨坐係校長室,好多學生佢都記得個名同認得,同D學生好close,個人認為選校要先選校風好...

咁校風咪即係"校長作風"?

你幾年班架.
咁A班最好還是D班最好呢?

chan123 寫道:

這位校長應該是天生出來要做教育的,讀中學時便不斷提攜師弟,小弟當年不知被他 "哦" 了多少次,勉勵要努力讀書,有陣子真的怕了他。但如果他遲一年才畢業,我的會考成績可能會改寫。

咁有無人知李潤田個校長好唔好人叫

eviepa,
十分認同你說這位校長是天生教育者,我每次到學校家長會都見他和家長或同學交談,没有擺出傳統校長的嚴肅架子;而且感覺得到他的教學熱誠。(最難得連個囝都話佢很為學生)
eviepa 寫道:
[quote]
chan123 寫道:

這位校長應該是天生出來要做教育的,讀中學時便不斷提攜師弟,小弟當年不知被他 "哦" 了多少次,勉勵要努力讀書,有陣子真的怕了他。但如果他遲一年才畢業,我的會考成績可能會改寫。

[/quote]
‹ 上一主題|下一主題