用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 聖若瑟英文小學
樓主: ronl1028
go

聖若瑟英文小學 [複製鏈接]

Fling,

真係唔該晒!

原文章由 fling 於 07-11-24 13:25 發表
係, 不過初期會有一兩個退學, 可能其他學校突然有位收, 又或讀到中途退學, 間唔中又會有一兩個中途入讀, 反正最後約有36, 37人一班, 如你想要小班教學, 佢地暫時一定做唔到.

...

hi fling:
我以為28-29人一班 ,所以佢話40人一班,我先比佢嚇親,因全男班40人,我驚老師照顧唔到,你小朋友現在英文及普通話是否巳很好,想請問學校游泳班每個月幾多錢,thanks!

原文章由 cheukcheng 於 07-11-26 16:09 發表
ycdy,

我囝囝今年小一,開學時,阿仔個班有35個學生,好似fling咁講,上個月尾有一個同學仔退學,宜家就34個學生,至於其餘兩班小一都係35個學生。

...

hi cheukcheng:
唔該哂你,開學到現在你囝囝習慣嗎?

ycdy,

泳班約$1100半年.

老師有辦法處理40隻馬蹓啦, 唔洗擔心, 因為佢地個個都好惡既, 哈哈哈......其實係得個樣囉!!基本上, 初來報到, 老師都會扮到好惡, 比個下馬威小朋友, 只要父母唔介意就得啦.  

我囝囝的英文和普通話說不上很好, 但日漸進步中. 外語要浸嘛, 怎能一步登天呢.

原文章由 ycdy 於 07-12-4 07:11 PM 發表

hi fling:
我以為28-29人一班 ,所以佢話40人一班,我先比佢嚇親,因全男班40人,我驚老師照顧唔到,你小朋友現在英文及普通話是否巳很好,想請問學校游泳班每個月幾多錢,thanks! ...

靚太:
我記得你,時間過得真快,轉眼原來巳過了半年,
我覺得聖小入圍應同幼稚園無關,因為我都係讀樓下那間活動幼稚園,同有些媽咪傾開都係來自不出名的幼稚園,但如你選呢間小學反而我提起議不要選活動教學,因為呢間始終係傳統小學,又要紀律同多功課同默書,進進來自活動幼稚園就追得幸苦的,因為他幼稚園從未試過默書(我所之有些幼稚園k2巳開始有默書和功課)
進進k3重係2張工作紙,好簡單,而且現在仍未能坐定定聽書,
因為幼稚園係可以走來走去,我識有個同學仔來自根德園幼稚園,作風很相像聖小,可坐定上堂同課程追得不太吃力,當然不是見議你選根德園,只係打個比喻.

我想問你地小朋友係自行interview定係配位呢? 得15分有冇機呢?

elaine10,

呢間係私校, 無派位. 一定係自行interview.

原文章由 elaine10 於 08-3-28 11:20 PM 發表
我想問你地小朋友係自行interview定係配位呢? 得15分有冇機呢?
‹ 上一主題|下一主題