用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 廸士尼美語世界值得買嗎
樓主: CSL1010
go

廸士尼美語世界值得買嗎 [複製鏈接]

Re:

zoehui2000,WHY2005,
太好啦!我怕講得太多好似賣廣告咁.

WHY2005,我都贊成你向SALES了解一下情况,可能他們会解釋清楚D.(但當你決定買時,一定要有心理準備你丈夫一定會投反對票.是正常的.要受点壓力啦!)

zoehui2000,
我是剛開始用,我是全職媽媽.教育顧問建意,一日早,午,晚都播DVD給BB睇,有時睇書,臨睡前聽CD.總之BB要在最佳状態才給他做.不會太強迫他.現在不斷重播LEVEL 1(約20分鐘).初步都不錯,他会跟着講.有時BB突然間叫BUBU,原來要唱COLOR SONG 比佢聽.我都覺得ET的职員都幾好.有問即答.請問你開始返SMART KID未?

Re:

zoehui2000,
你指係咪可以介紹你個SALE俾我呀? 會唔會平O的呢?

TansonMa,
係呀, 俾我老公一定唔肯啦, 而家我同佢傾學校既野都可以嘈上黎, 仲話買套咁貴既教材喎, 死硬 , 所以我時時上黎睇下大家既意見至買!  

Re:

TansonMa :

你個 b 几大呀,我女女14 個月,個sales 教我暫時用 baby pack,唔洗咁快用 level 1,佢話大概 bb 18-24 個月先開始用,我未上過 playgroup ,你上過未呀?佢話要bb 18 個月先開始上,我都贊成既,因為等佢聽多d ,有d印象時,再玩游戲咁會吸收 d。你就好你係全聽媽媽,可以自己跟足d,我要番工,全家勁 like 睇電視,又唔識講英文,咁自己又有冇同佢用英語溝通?

level 1 其實係點?我未開過,你買 full set 定淨係教英文個set?你用過語言讀咭机未?我呀女唔鐘意玩,咁我個sales 教我貼d 咭到當眼處,咁佢又有d反應,如果你唔介意我可以流電話俾你,可以交流交流,多多指教﹗
照片 081
照片 100
picture[img align=right]http://photo.mybb.hk/albums/KiraKwok/MyBB_021.thumb.jpg[/img]

Re:

why 2005

我唸唔會平d,不過分期付款唔洗俾息,我都係分期咋
我住係藍田,你地住係邊呀?
照片 081
照片 100
picture[img align=right]http://photo.mybb.hk/albums/KiraKwok/MyBB_021.thumb.jpg[/img]

Re:

why 2005

你係咪online 緊?
照片 081
照片 100

Re:

tanson ma:

你個time table 係點?
照片 081
照片 100
該用戶已被刪除

Re:

Re:

brian mom

其實我覺得學英語環境好緊要,如果你家庭可以以英語為母語就算你呀 b 五歲先開始接觸都無題,反而我呀 b 歲另開始接觸英語,但係我英語能力有限,效果反而無你咁好都未定?  
照片 081
照片 100

Re:

Brian'sMom,
我認為3歲不会太遲,反而更易吸收.不論是DISNEY OR ENGLISH TIME.只要公仔人物BB不討厭就得.相信在8月BB展他们一定有參展,到時再了解一下再比較.

Re:

zoehui2000,
我BB19個月大.因我未收到BABY PACK.所以睇住先.我電話再私人傳訉給你.我哋唔可以浪費套教材啊!

Re:

WHY2005 ,
剛剛行過愉景新城(荃灣),睇見ET有擺灘位.可以櫬星期六,日同BB行下.     

WHY2005 ,
忍多一陣,看8月BB展后再決定吧.免得同老公嘈交.

Re:

我係過來user. 我個囡(7年前)6個月開始用; 初時十分happy.... but 當她2歲時, 我send左佢去nursery - 因為家中無人同佢玩 (only工人姐姐).... 自此...無用. 05年借埋俾人. end-up, only fully used - play along... 其他.... not interesting lar. 06年生埋細佬, 都係開play along...佢happy.... sing along 未用... 一句... 要買都唔駛買full set, 除非你唔會報英文班,英國文代協會 or cambrige.... otherwise, 那有時間分分係到玩字card.
MM :pint: 24/11/04-3.77kg(無衫) 23/12/04 - 5kg (有衫) 11/1/05 - 5.18kg (無衫) 9/4/05 - 7.41kg ( 單衫無片) 23/4/05 7.64kg, 頭仔:44cm, 身長: 68cm 28/5/05 8.18 kg 1/7know 爬地, 2/7去游水, 3/7understand鍚鍚 & 拍拍心口, 22/7 wave bye bye

Re:

TANSONMA,
乜8月又有BB展呀, 好...我聽你講到時再睇定O的先!

zoehui2000,
你個B幾時出世O家, 我個女都係14個月, 佢2月中出世嫁! 係早產!我住沙田, 不過個女就俾我MAMI湊!

Re:

tonson ma

我好開心認識到你,咁使用教材的過程中可以大家交流心得。

why 2005
my baby 係05年2 月尾出世,同你 bb 一樣大,我想問 bb展有咩睇,我從來未去過。
照片 081
照片 100

Re:

monster mum:

我都覺得玩咭個part 好難,bb坐唔定,俾佢睇佢連咭都飛走埋,咁我有個心得你可以每次淨係
照片 081
照片 100

Re:

各位媽媽:

我都係我個女出世時買左呢套其他人認為好貴係產品.不過我到現在可以話比大家聽,係好值得買.因為我囡囡十八個月大時,報左一間國際學校既Playgroup (連報名都要講英文個隻),上左兩堂,個鬼婆老師同我講,話囡囡d發音非常準確,仲好過其他d 同學(佢d同學全部既母語都係英文).你話係唔係好神奇呢?

有d 家長就話買第二d VCD 都一樣,其實呢套野可以係市場上咁多年,一定係有佢獨特之處.真係不知不覺學左都唔知.為係慳三萬元,第時要成日搵英文老師長期補習,都唔只幾萬元啦啦啦!好老實咁講,細老仔d 發音都學唔到鬼老音....... 又係d 香港人講既英文.....

所以如果買左呢套野既家長,千其唔好灰心.雖然仔仔或囡囡好似冇興趣 咁,但你一定要堅持,到兩歲既時候就收成!!

Fili

Re:

TansonMa 寫道:
WHY2005 ,
剛剛行過愉景新城(荃灣),睇見ET有擺灘位.可以櫬星期六,日同BB行下.     

WHY2005 ,
忍多一陣,看8月BB展后再決定吧.免得同老公嘈交.

Re:

好...一於聽你講!

Re:

filicity:

你用得咁好,係咪係屋企成日講英文?抑或有咩秘訣?
照片 081
照片 100

Re:

filicity,
我好想聽下你的心得,請分享.
‹ 上一主題|下一主題