用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問藍田聖保祿電腦派位收生往績
go

請問藍田聖保祿電腦派位收生往績 [複製鏈接]

請問藍田聖保祿電腦派位收生往績

我都知係band one, 但大概係收頭幾名?
有無係度讀緊既同學或家長可提供
十分謝謝     

Re: 請問藍田聖保祿電腦派位收生往績

電腦派位:只要係band1生+ 隨機編號較前,就有機會,就算小六在級內考第一or班中考第尾,一視同仁!
自行分配:一般級內前五名才有機會!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

007,

除頭5名外, 請問學校派位往績有無影響?
考得幾好都被隨機編號玩死?

[quote]
maba 寫道:
007,

除頭5名外, 請問學校派位往績有無影響?
1)自行分配學位時是需要面試,有d中學要求比重高達50%!不過如果有兩個小朋友,校內成績/面試表現相約、體藝各有專長…假如你係校長要從中選一,你會揀一個讀《街知巷聞》or一個《深山》小學學生~一間有績可尋、一間唔知乜水!
2)中央派位則完全沒有影響!

考得幾好都被隨機編號玩死?
1)可以說是對的!(所以我認為填表才是一門高深學問!)
2)如果唔係,點會有咁多直資冒起?
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

007,
請賜教賜教填表方法.
話時話, 你係咪行內人黎架? 因為你好熟呀...

maba 寫道:
007,
請賜教賜教填表方法.
各人冒險度不同/各區不同/各組別不同...都係自己話事好d!

話時話, 你係咪行內人黎架? 因為你好熟呀...
唔係,係過來人!

‹ 上一主題|下一主題