用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問有冇人收到浸大黃錦輝中學註冊信? ...
樓主: sweetlvhk
go

請問有冇人收到浸大黃錦輝中學註冊信? [複製鏈接]

Re: 請問有冇人收到浸大黃錦輝中學註冊信?

我對浸大辦教育都幾有信心, 佢辦幼稚園短短幾年,在幼稚園界口碑已相當好,我親友教幼稚園, 所以我知.

unisa ,

早一年前我妹妹都想同仔仔考浸幼但就聽返黎就唔係咁好所以放棄左,可能而家隱定左啦。

星期六幫個仔註冊

各位家長,

昨天剛收到浸大電話已收左我囡囡,但未收到信。
而我已經俾左學生証給培基,請問各位家長可否俾些
意見,我應否向培基取回學生証?
今天我曾到浸大的地盤,位置很偏遠,但面積真係好大,
現只見到一幢的外牆起好,有的地基重未打好,
我有些擔心到時不能如期在上址上課或某些科目要在
其他地點上課,到時可能會很混亂。
請問各位家長浸大有冇校車?

kitty 媽

kitkit99,

首先致電培基詢問如果取回學生証,因每間學校不同,有些簽個名就得,有些需要你寫信道明才可取回。

unisa ,

係呀,我都係沙田區所以我都清楚你朋友的情形

因為我女女報三間三間都取錄了,所以我才會再細緻分析各校教育情況。

我剛收到信,浸大最遲要4月8日註冊,真不知怎取捨?
究境浸大好還是培基好?
另有冇人知IB課程 是怎樣的?

其實 IB 課程可以 上 www.ibo.org 睇。
响國際上越來越多學校採用。

請問Baptist Kiderkargten any good ?

Dear Unisa,

You mentioined your relatives teach at Baptist Kinda. My son is one year old now and I am planning for his kindagarten at Baptist, any advice from you?
Thank you.

[email protected]
Cedric mama
‹ 上一主題|下一主題