用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃女小學 面試表現更重要 拔萃女小學戴何天美校長 ...
樓主: HuiTung
go

面試表現更重要 拔萃女小學戴何天美校長 [複製鏈接]

Re: 面試表現更重要 拔萃女小學戴何天美校長

The school you are referring to sounds v much like CIS (Chinese International School)Their school fees are sky high. I have many friends whose children are there cos their company is paying the school's debenture(HK$1million) and school fees. Agree that even academically under-performing students are happy and confident there as they at least speak proper English.

"why there is such a great variation in the overall achievement of the students when they graduate from DGS/DGJS?" 這句話亦適用於 "elite international schools", 這世界應該沒有神話.

收生方面, DGJS 挑學生, 考慮家長的社經地位、職業及從小對孩子的教育舖排 (包括讀那間幼稚園) 等等, 一點也不足為奇, 不能否認, 來自中上產家庭的孩子, 得到家庭的支援往往愈多.

我知每當有topic講某幾間本地"名校", 一定會有好多人

leehoma001,

Agree with you re IS.  Pls check pm.

Hi leehoma001

Please also PM the school names to me. Thanks!

What's your opinion on the most suitable age/ grade for a kid going to an international school? I had already given up the seat to GSIS! I want my kid to have a better Chinese foundation before going to UK/ other international schools. I think age 15 may be the most appropiate time.

leehoma001 寫道:
Since elite international schools is not main theme of discussion in this thread, I will PM my choice of elite international schools to you.

Dear leehoma001,

Please PM your view.  Thanks.

Ting

[quote]
Chole 寫道:

情形再去遠一點﹐就等於哈佛校長話受收生跟背景沒關一樣﹗拜託﹐你無番十零二十萬美金年薪﹐無個好樣的學位﹐都吾會望自己的小朋友讀到哈佛啦﹗

咁,哈佛係咁係睇學生之背景收生呢?咩叫睇背景先?

一個窮人,一人富有人家,那個較有優勢培育好小朋友先?哈佛使唔使將收生分數adjust埋的貧富指數才叫唔睇背景呀???

做為校長,我想收取能力高的學生,天經地義了吧!

反正﹐謠言止於智者﹐事實勝於雄辯。都玩了這個游戲這麼多年﹐大家有眼看啦。。

成日講到自己有幾巴閉,老公有幾巴閉,點知見識就似八婆仔咁! 用吓脑啦,如果女拔不是為了招取最好之學生,校長使唔使花咁多時間玩咁嘅野哎?

hm.. so 3 minutes is sufficient enough to judge a child! hahaha! What a simple world~

I'm not sure, but I think even education psychologists wouldn't claim that they're confident in judging a child within 3 minutes!﹗

三分鐘點無法分辨一個孩子醒唔醒呢?我都得啦,阿大阿ニ之同學仔,我見一眼,傾吓解,都大概可指出那個較醒,有七、八成準到啦,校長有學生之成續做参考,加埋以往之經驗,都应有八、九成吧!

記住,錢很重要,但教育,並不全是錢作怪,一個有教养之父母,月花二三千元於小朋友身上,小朋友之成長,一定不会亚於月花一、ニ萬之小朋友。

私校之興亡,全靠口碑,如果女拔收生時不是以學生之質素為首要條件,仲會唔會咁成功哎,用吓脑啦。

agree!   

[quote]
Chole 寫道:

Vernique2005,

小朋友一日都有好多時間留

aside to judy: 真不幸﹐又給你找到機會    ﹗對和你意見不同的人﹐只有對立的方法嗎﹖真的沒其他﹖

為免明早起來發現給人 死﹐還是加多兩句好
點。
拿自己的故事來說﹐而不是說另外的家長﹐不為什麼﹐只是不想做出像人生攻擊的行為。 拔萃女小學不好嗎﹖跟哈佛好不好有什麼分別﹖大家都知答案﹐不用答啦﹗

剛才的話﹐意思不是說有錢或有背景就可以玩晒﹐只是想告訴你﹐如果我真的有幸有兒女入了哈佛﹐我不會對他說﹕

”   孩子﹐你入了好學校﹐是一個非常公平的決定﹐在所有報考的人當中﹐不入的﹐一定不夠你聰明﹐一定不及你有大志﹐也一定不及你努力。。。﹗而看你份申請表的人﹐非常客觀

我這樣說﹐有說服力嗎﹖還是只可以當笑話看﹖

可能是我悲觀﹐以至我不太相信世界可以每件事都公平﹐所以﹐很早以前﹐我就已經決定﹐他日有孩子﹐取名一定有個堯字。

堯﹐是僥倖的僥字﹐拿走人字部﹐意思是﹐不要人幫﹐自己來。這﹐對孩子來說﹐是我對他的期望﹐不希望他要靠父母﹐同時﹐也是對自己的提醒﹐代表著自己不該幫太多﹐也不該替孩子做太多的準備。

說真的﹐看了這麼多人的留言﹐從來只有人說得不到的人總會說東西是酸的﹐而得到的總會說是努力得回來﹐真的沒其他嗎﹖

呢個TOPIC﹐我不會再發言了﹐觀點與角度的問題﹐大家有大家的量度方法啦﹗
‹ 上一主題|下一主題