用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 聖公會荊冕堂士德幼稚園
樓主: chrisfungsy
go

聖公會荊冕堂士德幼稚園 [複製鏈接]

Re: 聖公會荊冕堂士德幼稚園

lovetsungtsung

可以留意學校個open day!

I've checked with 士德, you may visit school when interview. Application for K1 in 2007 would be on Sep06.

chrisfungsy 寫道:

I've checked with 士德, you may visit school when interview. Application for K1 in 2007 would be on Sep06.

釘橋你呀, 你會5會去睇下 OPEN DAY AR

我會報荊冕堂士德幼稚園, interview 見&一同參觀校舍la.
我住青衣, 我BB04年9月出生, 你呢? :wink:

chrisfungsy
我B 04年3月, 係大仔, 住大窩口, 好近士德呢    好呀, 有消息的話, 一齊去 LOOK LOOK  :wink:

仲諗緊...
fannyfym 寫道:
llcathy2004

我個囡會係今年入學,阿囡係細女,依家先夠2yr3mth
諗返佢第一次面試時都幾意外,因當時只得1yr10mth,但表現都幾好, 去年都有係葵涌村荊冕堂面試。

你準備報考邊間幼稚園?

llcathy

阿囡返學后,向大家報料!!

fannyfym,

我囡囡都係今年入讀呢間.
好似4月有個家長會wor. 你收到通知未呀?

yy0402200

家長會?未收到通知, 你收到信喇!!
不過,你有無參加四月份開始的playgroup?

士德有playgroup   

ltt,預埋我呀!
lovetsungtsung 寫道:
chrisfungsy
我B 04年3月, 係大仔, 住大窩口, 好近士德呢    好呀, 有消息的話, 一齊去 LOOK LOOK  :wink:

係咪將入讀的學生先可參加?
fannyfym 寫道:
yy0402200

家長會?未收到通知, 你收到信喇!!
不過,你有無參加四月份開始的playgroup?

fannyfym,

我都知, 不過時間夾唔到,未必報到. 我都好想報. 你會唔會報?

llcathy2004:
唔係學生都可以報

yy0402200 / fannyfym

有無士德playgroup information?

chrisfungsy

個playgroup好似主要俾新生參加。

oic, thanks fannyfym

How much per lesson?

chrisfungsy

Over $1,500

我個女係士德讀緊k.1,全日班~~佢讀得好開心呀~~d老師好有耐性&愛心,連d嬸嬸都好好ga~~
而家我個女every week都要做資料搜集&讀書報告ga~~
一個月有一個主題~~跟住就會圍繞個主題教lor~~
um~~你地仲有咩問題都可以問下我~~我會盡量講我知既野俾你地聽~~

婥蔚媽咪

你覺得囡囡進度如何?大家都担心上小一時好辛苦!
有0麥心水小學? & 學校有無家教會?
唔好意思我成個問題媽媽!!

‹ 上一主題|下一主題