用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 05-06年升讀小三的家長, 請進入(Part 2)
樓主: siulisa
go

05-06年升讀小三的家長, 請進入(Part 2) [複製鏈接]

Re: 05-06年升讀小三的家長, 請進入(Part 2)

鞋!我覺得所有目標咪有係得呀媽一廂情願。

我上年都係有咁諗話備課,但實行左唔夠半個月,我即刻投降,好難教,又怕教錯方法,都係比返老帥教,返黎執下算了。
係唯一可以叫佢做的是,查晒本英文點解先。

你地有無暑期目標呀?
例如要:
1)一個星期必須看一本英一本中,要寫閱讀報告,因為我仔仔好少睇英文。
2)要識寫晒英文潦草,因為我仔仔仲未好熟,成日睇貓紙。
3)要幫忙做家務如:摺衫,掃地,洗碗,燙衫,因為成個大少咁咩野都唔做,個妹都會幫下。
等等...
[/quote]

Re: 05-06年升讀小三的家長, 請進入(Part 2)

jazzmama,
你仔仔咪會對我女好長情囉,話晒就尼四年同學

Good morning  

暑假通常都有好多大計, 不過多數都唔會實行到  
而且學校又未派書, 所以都唔知會教d麥  :tongue:

午安

冇錯呀
joanneka 寫道:暑假通常都有好多大計, 不過多數都唔會實行到    

琴日通告話亞仔依家個班主任將會離職, 亞仔好興奮咁講, 話佢表面好似好吾捨得個老師, 但其實佢心內係好開心, 我: 嘩.......你好奸咼

書展入場券經學校買半價

按此>>這邊有請
‹ 上一主題|下一主題