用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 囝囝唔肯用泳帽,怎麼辦?
go

囝囝唔肯用泳帽,怎麼辦? [複製鏈接]

囝囝唔肯用泳帽,怎麼辦?

先前用南華會那款會透水,髮質越來越差,所以買了矽膠泳帽俾佢戴,點知佢話戴左游水會個頭好痕,唔肯戴泳帽,仲弊過之前,請問你地既小朋友有冇咁既投訴,有乜辦法呢? 請指教
BE HAPPY NO SARS

Re: 囝囝唔肯用泳帽,怎麼辦?

你個小朋友嘅情況,同我個細女一樣.帶泳帽就會頭痕,我問過教練,教練話佢可能係大汗同埋唔習慣,焗住係個頭到,所以先會頭痕.
但我照比佢帶,我同佢講話唔帶泳帽,係唔比落水架,佢唯有帶住,到依家都冇任何投訴,我諗係佢自己嘅心理作用.

Dora 寫道:
先前用南華會那款會透水,髮質越來越差,所以買了矽膠泳帽俾佢戴,點知佢話戴左游水會個頭好痕,唔肯戴泳帽,仲弊過之前,請問你地既小朋友有冇咁既投訴,有乜辦法呢? 請指教

Nymph_

我仔 C 都唔肯,我無晒辦法,再係咁遲早 d 頭會變鐵線

Dora 寫道:

矽膠泳帽?? 我係大人都會頭痕啦, 我以前係比賽時至  用矽膠泳帽, 平時練水, 都係用尼龍布好.....

Dora 寫道:
Nymph_

我仔 C 都唔肯,我無晒辦法,再係咁遲早 d 頭會變鐵線

頭髮事小,.... 游得水多, 皮膚仲差呀. (如果個游泳勁多綠水, 仲死....)

我女都勁唔喜歡帶 '矽膠' 料既泳帽, 話頭痛, 唔舒服, 好緊 . . . 所以佢一路都用尼龍料;  頭髮 . . . . . 差得好緊要 lu, 不過游水都預左了.

我試過話頭髮變壞左大個仔唔靚仔o黎游說佢,咁佢就學佢Daddy 語氣話"試o下'嬸'd爽身粉上頭度得唔得先啦!"真係老氣橫秋到暈

我女都係用透氣果隻, 但吾覺佢髮變硬  
另想問下你地小朋友學自油式係未宋一定要買"骨頭"夾住對腳呀?

SUSANNA

南華會就夾浮板

Dora 寫道:

Dora  你小朋友幾歲游咩班同埋咩時間架,如果我響度我睇下可唔可以幫你手睇下點.
如果你怕綠水傷頭髮咁你就唔使驚得架啦,因為全香港南華游泳既水係最貴的,因為我地用既係最貴既化學物,比出面果d泳池冇咁傷皮膚和頭髲,而且泳池水係比出面既泳池清澈.
如果你小朋友係游星期五 六 日既應該會見過我

你得閒可以去南華會試下游水睇下,果d水係唔同出面架

SUSANNA 寫道:
另想問下你地小朋友學自油式係未宋一定要買"骨頭"夾住對腳呀?

初學就唔好夾呢d野游住,因為掌握得唔好會有反效果架

RaymondSir

已pm你

RaymondSir
THANK YOU.

RaymondSir 寫道:
[quote]
SUSANNA 寫道:

初學就唔好夾呢d野游住,因為掌握得唔好會有反效果架[/quote]

Dora 寫道:
RaymondSir

已pm你

SOR dora我未收到你既pm

SUSANNA 寫道:
RaymondSir
THANK YOU.

[quote]
RaymondSir 寫道:
[quote]
SUSANNA 寫道:

初學就唔好夾呢d野游住,因為掌握得唔好會有反效果架[/quote][/quote]
 hi susanna 唔使客氣大家都係分享意見和心得姐,如果有咩我可以解答到你既你即管問我,我會盡能力答返你
‹ 上一主題|下一主題