用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (3)
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (3) [複製鏈接]

Re: 05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (3)

vvmakyy,

咁我試下先, thanks!

vvmakyy 寫道:
cmmandy

新鮮果d係菜檔有得買, 西田及大型 supermarket 都有得買, 乾貨就去藥房買, 不過人地話要買成 $50/兩果種先至係真喎, 不過我兩種都會煲

[quote]
CMMANDY 寫道:

海底椰邊到買, 新鮮定是乾貨
[/quote]

cmmandy

係呀, 上年我已經用冬蟲夏草粉用奶開比 tiffany 飲, 但 bb around 1歲 我就未識過, 始終都係細個, 都係睇醫生好d, 不過有感冒時好似唔好食呀

吉之島都有

vvmakyy 寫道:
cmmandy

新鮮果d係菜檔有得買, 西田及大型 supermarket 都有得買, 乾貨就去藥房買, 不過人地話要買成 $50/兩果種先至係真喎, 不過我兩種都會煲

vvmakyy,

THANKS! 我會記住, 猴早散都是, 食了好難脫尾.

Audreyma,

Thanks !等我去吉之島look look 先, 不過, 實在好掛心, 想即刻返去看囝, 希望真是SandyKL 話, 有左抗體, 大個會好d喇!

CMMANDY,

聽日又話轉暖,咁既天氣,最易滋生病菌,令人病。希望細佬佬快d好番啦!除左大仔,我二仔雖然身體唔錯,但幼稚園階段,雖然冇大哥病得咁犀利,差唔多隔果零月就要見醫生,傷風感冒年中都有幾次,佢又係一上小學,就冇嘜感冒。依家佢地大左d,有少少鼻水、咳冇發燒,我唔會即刻同佢地睇醫生,餵佢地食d成藥(大藥廠果d),盡量等佢地用自己既抵抗力去打低病菌,通常都自己會好番。宜家d醫院太鍾意開抗生素,食到d人孱哂,越黎越對病菌冇抵抗力。

$13000一個人係咁上下啦,咁計我一家最起碼團費都成$65000,加埋其他洗費,最樂觀都要洗成$70000-80000,可以俾得起一層細細地樓既首期囉,去果邊仲要洗美金,銀紙好唔見洗。如果坐直航機去果處,我諗都要坐好多個鐘,真係驚小朋友扭計。

你既美國西岸之旅幾時?

Audreyma,

「咁我唔識游水  ,又唔食生蠔,咁點算呀 」

睇住Audrey游囉,同埋有其他野玩架,一樣有好似香港既水上樂園,又可以玩刺激性活動,又可以遊船河。唔食生蠔,可以食魚生,係雪梨魚市場,買整一條肥美斤兩十足三文魚只係港紙3百幾蚊,仲幫你起骨拆肉。另外又可以食鮑魚、大蟹,澳洲有好多海鮮食架,講起又口水都流埋 。如果你鍾意食海鮮,包你食到好開心,但跟團食唔食到d咁抵既野,我就唔知勒。係雪梨買青邊鮑,兩大隻約港紙$180,認真抵到爛,仲幫你加冰用發泡膠封箱等你帶上飛機,不另收費。

尋日d留言唔見左呀

SandyKL,

海鮮我都好鍾意食架

Audreyma 寫道:
尋日d留言唔見左呀

可能等埋我呀!   

Dear All,

天穎隻腳瘀哂, 因為在學校玩車, 可能她生得高, 易被車整到

英文兒歌網站:
Click here

你尋日無返工嗎?BK尋日short左成日呀!咁天穎以前玩車有無事呀?你有無幫佢塗去瘀膏?

CMMANDY 寫道:
[quote]

可能等埋我呀!   

Dear All,

天穎隻腳瘀哂, 因為在學校玩車, 可能她生得高, 易被車整到

[quote]
你尋日無返工嗎?係呀! 看住個囝,他病想同天穎隔開

咁天穎以前玩車有無事呀?無喎, 係今次返來, 哭住話唔返學唔玩車

你有無幫佢塗去瘀膏?有呀!

CAMMADY

你囡囡好高架咩? 咁 U3時點算呀, 咪唔可以玩玩具車 lor?

108cm高   
vvmakyy 寫道:
CAMMADY

你囡囡好高架咩? 咁 U3時點算呀, 咪唔可以玩玩具車 lor?

CAMMANDY

Tiffany 都好似有咁高喎, 但佢冇話整親腳喎, 等我返去同佢再度

CMMANDY 寫道:
Dear All,

哎呀!係俾人撞到定係自己'kick'親呀?真戥你辛苦,為

英文兒歌網站:
Click here[/url]

多謝你呀!我而家唔敢用喇叭聽,番屋企試

[quote]
savanawong 寫道:

哎呀!係俾人撞到定係自己'kick'親呀?真戥你辛苦,為

你click英文歌名,就係英文歌lor!我無click過D韓文呀!

[quote]
savanawong 寫道:

多謝你呀!我而家唔敢用喇叭聽,番屋企試

SandyHung,

我隻英文Reader VCD (3A)有問題呀!可否借來一用?

你click英文歌名,就係英文歌lor!我無click過D韓文呀!

明白晒!唔該!
‹ 上一主題|下一主題