用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃小學 20分想抽拔萃小學,機會大嗎
樓主: happybaby2002
go

20分想抽拔萃小學,機會大嗎 [複製鏈接]

Re: 20分想抽拔萃小學,機會大嗎

deleted

haohao,

請問你仔讀幾年級呢?功課量係咪好多?好傳統教學?係咪大部份學生都要出去補習先可以keep到成績呢?又係咪舊小拔升中差新小拔咁多ga?最後,你知唔知收插班人要咩成績先會考慮?

對唔住太多問題.麻煩你!     

haohao 寫道:
KatieM1203,

我諗 PHmami 都係聽番黎,比人誤導左,所以先至咁講「姐」,不過都好在有你澄清了一下,使其他家長不至再被誤導。

其實我都朝朝送仔番學,都未見過有「龍鳳人」家長。我間中都有接放學,亦冇發現「龍鳳人」家長,如果唔係有人(褓母車司機叔叔)有心誤導,就可能係認錯學校。其實 ...... 有「龍鳳人」家長又如何?咪又係肯接放學和愛錫仔女的好家長一個!

不過 KatieM1203 你又講得好合理喎,疑點係 ...... 其他褓母車係唔會經過及見得到家長等放學的「志士達道」的。

至於學術成績跌左,我諗一定係我囝囝入左去讀,拉低晒學校的成績喇

Sorry 呀大家,            

haohao,

多謝晒.嘩!無測驗考試?用咩方法計成績呢?會否太過輕鬆呢?聽落功課都好少喎,係咪學校特登留返咁多時間俾細路做其他野呢?

話時話,咁今年既女生以咩方法派位升中呢?thank you!

還有呢,邊間係新小拔及舊小拔?
‹ 上一主題|下一主題