用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃小學 20分想抽拔萃小學,機會大嗎
go

20分想抽拔萃小學,機會大嗎 [複製鏈接]

醒目開學勳章

20分想抽拔萃小學,機會大嗎

如題

醒目開學勳章

Re: 20分想抽拔萃小學,機會大嗎

up

06-07 == > 20分機會 3 : 1
05-06 == > 20分, 識人入到,亦識人唔得 (又係講運氣)  :tongue:

請問舊小拔好嗎~?
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

題外話: 柏霖媽咪妳隻貓好似以前有套卡通片裡果隻"加德利奧"喎   

柏霖媽媽(Irene) 寫道:

請問舊小拔好嗎~?

Hi hi 柏霖媽媽 ,小拔少功課,番學時間唔長,小朋友一般都鍾意呀!

HaoHao de Baba ... 皓 皓 的 爸 爸 ---------

Aries媽咪:

哈~! 隻貓係我上網download番黎架~! 見佢又肥又惡死, 咪拎黎做大頭照o羅~! 相信家下o向阿仔心目中都係咁上下----->"又肥又惡死"~~~!
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

haohao,

唔該晒~!

聽聞舊小拔原班教職員佔大部份已往新小拔,人面全非了,而且學生質素亦不明為何地下降,連接放學的家長亦由斯文人變為龍鳳人(紋晒身),可能家長門如有深入了解學校改動後,都只會考慮新小拔,事關大拔只接收新小拔的畢業生,而給予舊小拔的學額只像徵式般得約 10%,入讀了亦無乜優勢 !
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

PHmami 寫道:

聽聞舊小拔原班教職員佔大部份已往新小拔,人面全非了,而且學生質素亦不明為何地下降,連接放學的家長亦由斯文人變為龍鳳人(紋晒身),可能家長門如有深入了解學校改動後,都只會考慮新小拔,事關大拔只接收新小拔的畢業生,而給予舊小拔的學額只像徵式般得約 10%,入讀了亦無乜優勢 !

紋晒身 ????????????   

有相吗?

我日日接放

我見拔萃小學幾舊,在2005-2006年度已收女生.而且又是津校,又用英文教學,好吸引,請問學校生活如何與新小拔有何不同.女孩子讀好不好呢?

請勿介意,當然不是所有家長都是"龍鳳人"啦,只是多了不少"龍鳳人",我是聽一位我認識的校車司機說的,因他長期走九龍塘區路線,以往他車過很多學生也去了小拔,這是他每天在小拔校外見到的情景!!
至於其他資料是來自我那位讀大拔的姨甥仔。

[quote]
KatieM1203 寫道:

有相吗?

我日日接放

[quote]
PHmami 寫道:

請勿介意,當然不是所有家長都是"龍鳳人"啦,只是多了不少"龍鳳人",我是聽一位我認識的校車司機說的,因他長期走九龍塘區路線,以往他車過很多學生也去了小拔,這是他每天在小拔校外見到的情景!!

[quote]

有相吗?

我日日接放

no ~ pls check PM!!

[quote]
Did the same 褓母

PHmami 寫道:

no ~ pls check PM!!

I've got your PM.

How come you now have a different story in your PM? Which one is true and which one is not?   

KatieM1203,

事件沒不同,我沒將訊息加多減少 :-| ,我只將人物改動是不想有可能影響說這些事的人吧 !  
Pls check PM.  

醒目開學勳章

pm me pls

Please advise !!!!!!!!!!!!!

"龍鳳人", impossible?
Don't tell the lies and I am the parent of DPS student. I almost go there everyday.

KatieM1203,

我諗 PHmami 都係聽番黎,比人誤導左,所以先至咁講「姐」,不過都好在有你澄清了一下,使其他家長不至再被誤導。

其實我都朝朝送仔番學,都未見過有「龍鳳人」家長。我間中都有接放學,亦冇發現「龍鳳人」家長,如果唔係有人(褓母車司機叔叔)有心誤導,就可能係認錯學校。其實 ...... 有「龍鳳人」家長又如何?咪又係肯接放學和愛錫仔女的好家長一個!

不過 KatieM1203 你又講得好合理喎,疑點係 ...... 其他褓母車係唔會經過及見得到家長等放學的「志士達道」的。

至於學術成績跌左,我諗一定係我囝囝入左去讀,拉低晒學校的成績喇

Sorry 呀大家,            

[quote]
[quote]
PHmami 寫道:

[quote]

有相吗?

我日日接放
HaoHao de Baba ... 皓 皓 的 爸 爸 ---------
‹ 上一主題|下一主題