用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

我交咗錢lu,唔知下面個list有冇變呢?

am class:
1. Wesley-Lam /林昊言 (Wesley)-- 男-----OCT06----(Whampoa )
2. liguligu /Ryan--------------------男-----SEP13-----( )

pm class:
1. Kin_Ma /KinKin-----------------男-----JUL30-----(未定住處)
2. WailaamMon/Minnie Wong-----女-----DEC11----(Fanling)
3. Carmanlee /黃稱揚-------------男-----AUG09----(葵涌)
4. JadeCheung/Kiki---------------女-----JAN09-----(將會係Diamond Hill)
5. Y-3 /RYAN---------------------男------DEC ------(未定)
6. SWAHLAM /Oscar Lam--------男-------MAY04---(黃大仙)
7. alley_fun /TungTung-----------男-------SEP03----(Tai Po)

tommyzoe,
My better half has done it.

[quote]
tommyzoe 寫道:
Maybe you forgot to add your kid in the list?

我住處未定想各位比吓意見,葵芳/美孚 有冇直接途徑去宣幼?地鐵係可以但奉旨冇位坐,又要係太子站轉,去到九龍塘又要轉車......

數落就係男仔多過女仔好多,但係買校服嗰日又見唔少女仔,真費解! 仲有係點解禁少am友嘅?

JadeCheung,
我都覺得奇點解禁少am,而家你見禁多人轉到am就知原來宣幼留空好多am位等有需要嘅人轉,又可能係太多收咗佢am嘅唔去讀。

JadeCheung 寫道:
買校服果日,我去果段時間好似都係冇乜女仔添!比率真係差咁遠?
照計am班會多過pm班架喎!可以咁o岩am班的媽咪/爸爸冇上bk啦!

[quote]
TWLI 寫道:
數落就係男仔多過女仔好多,但係買校服嗰日又見唔少女仔,真費解! 仲有係點解禁少am友嘅?
[/quote]

JadeCheung,
Try again, by letter, by phone..... as you still have chance.
I think it is not due to waiting list but reason is more important. I know some waiting list pupil also get a.m offer today.

TWLI,
我估係5月13日果日好多人冇去,所以多o左好多a.m.位.我囡囡原本係後備生,唔知會唔會因為係咁,所以要排隊去a.m.班呢?

Y-3,
Same as you.... received confirmation today.

JadeCheung,
Be more aggressive, call it tomorrow morning la.

Y-3 寫道:
JadeCheung,
學校係今日通知的,繼續去信唔好灰心,相信仲有機會架.

TWLI,
你轉到am未呀?

JadeCheung,
如果仲未問最好就組織定多D充份嘅理由先。

p.m.冇人讀咪會call後備生囉!
我今日再打返學校問下先!不過係咪應該找校長??

如果網上留名係一個有效嘅隨機sample,而今年宣幼應該收2班am一班pm,那麼我估計應該還有超過半數收咗pm嘅可以轉到am(當然越多學生肯留名,估計就會更準)。不過我仍然不明白男多女少的玄機係乜!是否一般囡囡嘅表現比囝囝穩定故此早已名花有主......?

Sorry,計算錯誤,應該係(6-11/3)/6~=38.9%嘅可以轉到am.

TWLI 寫道:
如果網上留名係一個有效嘅隨機sample,而今年宣幼應該收2班am一班pm,那麼我估計應該還有超過半數收咗pm嘅可以轉到am(當然越多學生肯留名,估計就會更準)。不過我仍然不明白男多女少的玄機係乜!是否一般囡囡嘅表現比囝囝穩定故此早已名花有主......?
‹ 上一主題|下一主題