用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

Hey be patient, you still have chance!

TWLI:
根德唔收, 依家等宣道睇下得唔得啦~~
[size=medium]queensroad

我個人相信就算第一 round 唔收,第二 round 收o既機會都好大,皆因很多學生已另有著落.

queensroad 寫道:
TWLI:
根德唔收, 依家等宣道睇下得唔得啦~~

TWLI:
agree~~~
[size=medium]queensroad

我囝囝8月出世, 都有IN宣幼, 宣幼只收120個, 都幾大競爭.  不知道他們以什麼作收生標準??

期待中............. :wink:  :wink:

KinKinLI 寫道:
升讀宣小機會大D, 我還直覺覺得宣幼程度比 浸幼,民幼,甚至培幼還高, Do you agree?

Sorry, 錯啦! 記得我亞仔in呢間時, d interviewer話實"佢地唔系一條龍直升宣小嘅!" 所以, 系d父母一相情願咋!
(sorry for being too straight-forward and honest!)
:fighting1:

Sorry, 我搞錯,應該係3月17日寄出結果至真!

TWLI 寫道:
應該係3月21日寄出結果.

我都好緊張, 好想快d知....希望得la.....不過果日好似答到唔知答左d咩....唉...我好想亞仔可以去到宣道.
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

b_B 寫道:
我都好緊張, 好想快d知....希望得la.....不過果日好似答到唔知答左d咩....唉...我好想亞仔可以去到宣道.

唉...我個囡IN果日唔肯講野添呀, 希望有奇蹟啦!!

嘻嘻~個Topic又多番啲人嘞! 唔駛得我哋幾丁友响度震 ,希望個個都好消息啦!   

開o左呢個topic,我重以為你o地收到信添!我都好心急等緊呀! 我囡囡雖然係大仔(1月)但佢比較害羞,根德同培正都唔收...唉!    但我最鍾意宣道,唔係佢有小學,而係d老師給我的印象好好,而且好多媽咪都讚佢o地.希望我o地個個都收到好消息啦!

見大家禁鍾意宣幼,係咪因為宗教關係?無可否認,塘宣是以辨學傳福音為宗旨,宗教氣氛都幾濃厚,老師皆為基督徒,愛心相信比較大D!

我亞仔都差唔多係咁, 只係向度傻笑.

唉...我個囡IN果日唔肯講野添呀, 希望有奇蹟啦!!
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

無錯, 佢地既宗教氣氛好濃厚. 亦係我最喜愛既地方.    

TWLI 寫道:
見大家禁鍾意宣幼,係咪因為宗教關係?無可否認,塘宣是以辨學傳福音為宗旨,宗教氣氛都幾濃厚,老師皆為基督徒,愛心相信比較大D!

我都幾鍾意,不過好似地方細D 同設備少D.

TWLI / CarmenYsm

你們好!

我都有两間後備, York 及 牧愛 但我首選是宣幼, 第一學費平、但師资及校風好!  

我朋友的教友在宣幼教, 她真的為了學校的工作由朝忙到黒, 如課程、攪活動……並十分強調希望家長能齊參與.  所以, interview 那天老師都有問我, 可知他們有很多親子活動及可否送囝囝上學吖!  佢有無問你地呀?

如可以當然首選宣幼或讀住 york 先, 今年9月再考07年K1 La!  

知唔知宣幼係傳統教學or活動教學?程度點樣 ?

KinKinLI 寫道:
我都想知,仲有宣幼係傳統教學or活動教學?
[quote]
TWLI 寫道:
請問知唔知宣小多數收邊間幼稚園學生?

[quote]
94075702 寫道:
3成....算好多ga la~~~
因為真係好多人考~~
真係好深ga......but d老師比d同學的support係非常非常好,
好主動關心學生,summer do spend好多time同佢地一齊~
誇d講句,好似佢地自己仔女咁~~
[/quote][/quote]   

ethanmama2003,

我小朋友依家讀緊幼兒園,所以如果宣道唔得就會好似妳話咁讀住幼兒園先,今年9月再考07年K1.

[quote]
ethanmama2003 寫道:

你們好!

我都有

請問這是因為你希望小朋友大一點才讀k1?還是因為你如此喜歡宣幼?

[quote]
CarmenYsm 寫道:

我小朋友依家讀緊幼兒園,所以如果宣道唔得就會好似妳話咁讀住幼兒園先,今年9月再考07年K1.

[quote]

你們好!

我都有

今年9月再考07年K1,小朋友已經係大仔大女,有很大優勢去考好多k1,e.g.培幼......這類要求的幼稚園.

[quote]
CarmenYsm 寫道:

[quote]

你們好!

我都有
‹ 上一主題|下一主題