用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 耀中兩歲班
go

耀中兩歲班 [複製鏈接]

耀中兩歲班

我囝囝將會去interview, 請問有無媽媽可以分享一吓interview會係點gar? 同埋對耀中兩歲班有無咩野comments?
通知interview信上寫明如果收既話要即日交學費, 所以而家想知多些資料, Thanks in advance!  
兩兄弟相親相愛, 一家四口樂融融! :)

Re: 耀中兩歲班

有無Yew Chung家長可以俾d意見我? YC學費幾貴, 但如果呢間學校係好既, 我都打算喺其他方面慳d俾佢讀....

醒目開學勳章

Hi Momotat,

我都報左耀中,但佢淨係寄封信來叫我下星期四去新生入學介紹會,無通知interview,你幾時interview呢?
下星期四會唔會去新生入學介紹會?

SumSumBB,
我已經在去年十一月去咗佢個新生入學介紹會, 下星期會係見校長interview, 仲話如果收既話要即日交cheque 俾學費, 所以而家要收集資料.....
你有無資料可以分享一吓?  

醒目開學勳章

Momotat ,

我都無乜資料,矇查查,但有幾個舊同事的仔女都係耀中讀,仲升上耀中小學、中學,等我打探下先!

醒目開學勳章

我下星期去唔到新生入學介紹會呀,你聽完介紹,覺得校舍和學校的學習理念好嗎?

有無考慮讀國際班(其他幼稚園)?

SumSumBB,
校舍唔錯, 有室內同室外的活動空間.
學習理念幾match我既要求, 活動式教學, 會因應個別小朋友的情況去教.
其他幼稚園的國際班? 2歲班無咩選擇, 之前Victoria(Homantin)收咗, 但似乎呢間校舍較新, 未係太成熟...   
請你如果有任何資料既話和我分享一吓, 我下星期一要interview了, 如無意外, 佢收小豆b既話, 我應該會俾佢讀....因為so far 我get到既comments都唔錯....
希望Josh仔同小豆b可以做同學仔啦!  

請問耀中學費幾錢?我個小朋友係只得15個月

davina1213 寫道:
請問耀中學費幾錢?我個小朋友係只得15個月

$4820 per month
我囝囝都係啱啱17個月, 如果你打算俾佢讀兩歲班, 係時候報名了.....

醒目開學勳章

原來你今日in,我問左耀中啦,我舊同事話N1會係玩下、唱歌仔,唔會學字,課程的確會比其他幼稚園淺,但佢d仔的同學仔畢業轉出去其他小學都無聽過有乜問題,唔駛擔心。不過雜費都幾貴,例如在學校包餐(幾年前)一個lunch要6、70元。

‹ 上一主題|下一主題