用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2007會讀K1既小朋友家長請入o黎分享或者討論吓報 ...
樓主: WeWeWahWah
go

2007會讀K1既小朋友家長請入o黎分享或者討論吓報幼稚園心得同埋意見呀 [複製鏈接]

Re: 2007會讀K1既小朋友家長請入o黎分享或者討論

privacy,

聖約瑟& 聖約望都是我既target.    
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

是否大部份的幼稚園都是9, 10月先收生? 想07年讀, 要等到時先報?
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

Hi Fionyiu,
我之前都有睇過聖約瑟, 我都有興趣~~ 因為有埋小學中學~~~
至於聖約望, 英文係咩呀?? 邊度架?? 係唔係又有小學中學架???

醒目開學勳章 貢獻勳章

Hi! Hi!

I also live in TKO.  What is your 心水 KG?  My baby girl is 大女 (born in May 2004).
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

731mon,

係九龍塘的, 英文好似係st joseph...都係要clarify一下, 係有小學同中學的. 騫佑會否讀2歲班呀? 諾諾應該會係九龍塘迦南幼稚園讀n1.

731mon 寫道:
Hi Fionyiu,
我之前都有睇過聖約瑟, 我都有興趣~~ 因為有埋小學中學~~~
至於聖約望, 英文係咩呀?? 邊度架?? 係唔係又有小學中學架???
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

聖若望英文係st johannes 係九龍塘,有私小

731mon 寫道:

hi, 你地好!  我的囝囝04年8月, 我已同佢報左今年9月讀n1, 我諗住在家附近, 是但一間唔太差的就算了, 到k1我想幇佢考培正, 但都會考其他九龍塘的kinder, 希望佢早d接觸其他小朋友, 會對interview有幫肋啦! 有冇人知培正的requirement呢? 請指教。

fionyiu,
咩唔係聖約瑟 先係st joseph??      我都比呢兩間攪到好亂 ,諾諾係九龍塘迦南幼稚園讀n1, n1 我打算近近地, 宜家報

babysophia,
thanks~~ 九龍塘近邊呢?? 有冇詳細地址呀???剩係私小 咋, 冇中學???
babysophia 寫道:

[quote]
731mon 寫道:
[/quote]

janettang ,
以我所知, 培正一定唔收細仔, 即8月31後出世果d~~     

我和仔仔報了今年8月預備班,在學之園,如無意外,明年會升k1. 但未in呀,我仔仔都未識講野,真擔心呢!!!! :cry:

babysophia,

咁聖約望有無中學呀? 小學又是否英小呢?

731mon 寫道:
babysophia,
thanks~~ 九龍塘近邊呢?? 有冇詳細地址呀???剩係私小 咋, 冇中學???[quote]
babysophia 寫道:

[quote]
731mon 寫道:
[/quote][/quote]

係呀! 培正一定唔收細仔架, 就算8月出世既小朋友都係比較難入的.

731mon 寫道:
janettang ,
以我所知, 培正一定唔收細仔, 即8月31後出世果d~~     

731mon,

我都俾這兩間學校攪到亂晒, 我要做下功課先得.  係呀.  諾諾應該會係九龍塘迦南幼稚園讀n1, 我諗住反正k1都要去九龍塘讀, 所以早d俾佢適應囉.

[quote]
731mon 寫道:
fionyiu,
咩唔係聖約瑟 先係st joseph??      我都比呢兩間攪到好亂 ,諾諾係九龍塘迦南幼稚園讀n1, n1 我打算近近地, 宜家報

醒目開學勳章

Hello 各位媽咪

我個仔都係 07 年入幼稚園,佢現在返緊 Victoria playgroup,八月就會返佢地既幼兒園,K1 就會同佢轉校,我都頭痛緊邊間學校好,我始終都覺得男仔比較少選擇。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

Hi 各位,

我囡都會係07年讀k1,我一直都睇緊資料,有幾間心水,但各自的教學理念都好唔同,我都未諗掂.

同意呀, 我都認為男仔比較少選擇.
死啦, 原來培正唔收細仔 :cry: , 咁我咪失晒預算
仲一心諗住如果可以train得佢好好地, 獨立些, 會大機會d添.
咁其實8月21日出世算唔算是細仔呢, 剛剛meet到培正要求, 9月份開學時足3歲.

醒目開學勳章

我係你都會試囉,最少起碼都叫試過呀

janettang 寫道:
同意呀, 我都認為男仔比較少選擇.
死啦, 原來培正唔收細仔 :cry: , 咁我咪失晒預算
仲一心諗住如果可以train得佢好好地, 獨立些, 會大機會d添.
咁其實8月21日出世算唔算是細仔呢, 剛剛meet到培正要求, 9月份開學時足3歲.
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.
‹ 上一主題|下一主題