用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想問男仔那個校網會好d?
go

想問男仔那個校網會好d? [複製鏈接]

想問男仔那個校網會好d?

我個仔今年才入讀k1.
我想搬.請問那個校網男仔多好選擇?
九龍或港島都無問題.

不過最好係港島.同埋有平租盤.
我不介意住唐樓.
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

Re: 想問男仔那個校網會好d?

Wanchai or Central

ec822 寫道:
我個仔今年才入讀k1.
九龍或港島都無問題.

我不介意住唐樓.

net 12 and 41.

咁41net,例如有咩good school for boy 呢?唔該!

ec,

I think HK side is better for boys.
Re net 41, it is so difficult to enter LS or DBS .. very keen competition.
BTW, if you move to HK side, will he still study in Kv?

net  41   
                      Have a good day !                     

我想問哪一間學校好?英語授課?
直資or津貼沒所謂
thanks
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

net 12 有咩私/津好小/中學??thx
mission 寫道:
[quote]
ec822 寫道:
我個仔今年才入讀k1.
九龍或港島都無問題.

我不介意住唐樓.

net 12 and 41.

[/quote]

12網
官校:  軒尼斯官立小學
津校:  聖若瑟小學, 華仁小學
私校:  維多利亞英文小學

唔該呀! net 11 又點呢?

Wanchai

sorma 寫道:
唔該呀! net 11 又點呢?

Net 11 have good government/subsidized primary schools (for boys) but unfortunately none have affiliated secondary college. There will be a problem for Band 2 primary school graduates.

想問下,如果在第一階段自行分配學位,有15分,在12網以下這幾間學校有機會嗎?
官校: 軒尼斯官立小學
津校: 聖若瑟小學, 華仁小學
‹ 上一主題|下一主題