用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 德信中學vs神託會培基書院
go

德信中學vs神託會培基書院 [複製鏈接]

德信中學vs神託會培基書院

Re: 德信中學vs神託會培基書院

我本人意見是德信中學,校舍大環境好,高中學費不貴,年資比培基長,碩士教師比培基多,外籍英語教師多達9名。  

據知德信舊年會考合格率大約50%,最高分的考生是25分.我想知培基是否己經知道結果,可從是否在學校網中知悉?
謝謝!

聽講今年好多人報培基, 而且不是人人有得面試

培基暫時最高班級只係中二, 係好新的學校, 只有兩年, 所以沒有中學會考成績, 學校亦都大間, 唔輸得過德信呀

我是讀培基的`=]
今年中一啊!!!
培基挺好的`      不多功課...
但有很多pr0ject

我有friend的小朋友是band1尾,最終要waiting才被培基取錄

alsonli06 寫道:
據知德信舊年會考合格率大約50%,最高分的考生是25分.我想知培基是否己經知道結果,可從是否在學校網中知悉?
謝謝!

據我所知德信舊年最高分的考生是30分拔尖,文科生。
其實學校雖然重要,但始終都係靠學生自己的努力。

yes, 個7A1B男仔仲上咗TVB個午間節目接受龐愛蘭訪問,分享會考&讀書心得。
mrs_lee 寫道:
據我所知德信舊年最高分的考生是30分拔尖,文科生。
其實學校雖然重要,但始終都係靠學生自己的努力。

聽聞培基d學生成日留校好遲放學,
好少六點前走
其實我都好想知多d關於呢間學校既資料

培基係一間新學校, 教學方法都有分別
佢地無咁多科目, 比較生動實用一點
教學生去想多點

功課唔多, 但有project同每年一度的活動, 有d去外國遊學一星期, 有d 去outward bound, 對學生來講係一個體驗.
‹ 上一主題|下一主題