用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無14網區的媽咪入來分享下
go

有無14網區的媽咪入來分享下 [複製鏈接]

有無14網區的媽咪入來分享下

因為小女今年9月要選小一la. 而我的心水學校又響12校網區, 我會試第一round, 如果fail左, 想問下各位媽咪會點排位, 因為14網的學校實在唔多,

1. 嘉諾撒 (am/pm)
2. 循道 (am/pm)
3. 北官 (am/pm)
4. 衛理 (am/pm)
5. 聖米加勒
6. 太古
7. 陳維周
8. 中華康山
9. 滬江  

Re: 有無14網區的媽咪入來分享下

ckckcktina 寫道:
因為小女今年9月要選小一la. 而我的心水學校又響12校網區, 我會試第一round, 如果fail左, 想問下各位媽咪會點排位, 因為14網的學校實在唔多,

我自己以下心水是 :
1. 嘉諾撒 (am/pm)  .....(4)
2. 循道 (am/pm).... (3)
3. 北官 (am/pm) .....(7)
4. 衛理 (am/pm).....  (2)
5. 聖米加勒 ......(5)
6. 太古.....(6)
7. 陳維周 ....(9)
8. 中華康山  ....(8)
9. 滬江 ...... (1)  

tunafish,

多謝你o既分享啊, 你係仔定係女啊? 滬江響邊架? 我未聽過呢間小學喎, 好好架?

其實滬江,衛理,循道, 三間升中派位成績都好好. 因我住近'滬江', 所以選為首選.

滬江係近'康怡'上邊.

oh i c i c 因為我住響天后, 所以唔知果間小學, 真係井底之蛙見識少, 原來你講果幾間都派得好架? 咁派d咩好中學架? 可唔可以8來聽下.   thanks!

仲有無其他媽咪可以發表下你o地d意見呢?

any comment ar? please advise.

醒目開學勳章

ckckcktina,

你小朋友幾大呀?
我都係響14綱,但我心儀"衛理"。

winniecws,
佢今年4歲, 到10月過左生日就5歲la, 你呢?
我聽講"衛理" 都幾好喎, 仲有聖米加勒..

各位媽咪
我都係14網家長,今年9月小女讀一年級,上年10月自行分配已選定學校

醒目開學勳章

ckckcktina, 我個仔下個月3歲喇。不過我已為佢升小而擔心。我都幾鍾意聖米加勒,不過之前既上午校(聽聞成績比較好),已搬往柴灣。唔知E+個間好唔好呢?

anna_gigi, 可唔可以講下你選邊間呀??

Hi all,

Which net is 嘉諾撒小學? My family live in 柴灣, any one know it belongs to which net - 14 or 16?
My daughters is K2 and K1 now

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

GiCa 寫道:
Hi all,

Which net is 嘉諾撒小學? My family live in 柴灣, any one know it belongs to which net - 14 or 16?
My daughters is K2 and K1 now

anna_gigi,
咁你阿女選左邊間啊, 分享下..  

winniecws,
哇, 你咁快就諗定la. 真係24孝阿媽, 因為我有個朋友個女又係讀緊下午校, 不過都幾好喎, 況且宜家間學校好似搞擴建, 都差唔多起好左, 但係好似都幾深下喎, 成日聽我朋友講阿女又要默書, 聽日又測驗. 好驚啊, 上到小學又要大人陪讀..  

sindy,
你又係14網架? 你諗住同阿女報邊間小學啊? 分享下    

gica,

"嘉諾撒小學" 係14網架, 你住係柴灣, 係跨區喎, 但係呢間係唔係男女校架? 好似中學先係女校喎. 哇你2個女都讀緊幼稚園, 咁近o既, 咁你係3年報2lor...     恭喜恭喜..

ckckcktina, winniecws

我個囡囡已經選左北角循道上午校已收,現在仍然讀緊幼兒園,高班,出年至升小一

嘉諾撒小學係男女校,中學至係女校,小學現時分上,下午班,出年先改全日制,在程度大不如前深,因為換左校長改革理念,都算出名,我有親戚個囡囡讀緊

‹ 上一主題|下一主題