用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 10月至12月係細仔,好多學校唔收,點算?
go

10月至12月係細仔,好多學校唔收,點算? [複製鏈接]

10月至12月係細仔,好多學校唔收,點算?

幫朋友問呢個問題,佢已經miss o左好多機會!
1.好唔好求其比佢讀一間k1,然後扮大仔下年去好d o既幼稚園讀返k1?
2.請問有冇其他提議?
唔該哂!
佢係我o既好好朋友,我真係想同佢諗諗計.

Re: 10月至12月係細仔,好多學校唔收,點算?

我囡都係10月出世, 佢都係找一間中定學校讀住先, 都夠年齡就再考心儀學校, 結果 WIN 左, 其實不要介意佢重讀, 比多一年學費咪當佢學野, 都無損失.

可以叫佢7/8/9月再問吓心儀嘅學校,因到時好多人會放棄已留的學位!
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

PHmami,
唔該哂!
咁,請問洗唔洗報住名先呢?
PHmami 寫道:

可以叫佢7/8/9月再問吓心儀嘅學校,因到時好多人會放棄已留的學位!

MrsBunBun,
我囝12月尾出世,我舊年都係咁,考咗幾間都唔收,於是我俾佢喺屋企附近讀一年k1,跟住今年做大仔再考過心儀嘅幼稚園,終於得咗   

但有D過來人媽咪曾講,呢D case 最好k3(考插班)重讀,因預備上小學,k3教D

但小一計分會唔會有影響,因為年紀大了少少.

Try Victoria as it has more campuses, more seats, and some parents may resort to cheaper kinders.  So there may be seats for your son.
‹ 上一主題|下一主題