用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Maryknoll Fathers' School
go

Maryknoll Fathers' School [複製鏈接]

Maryknoll Fathers' School

你地覺得瑪利諾神父教會學校點??

Re: Maryknoll Fathers' School

band 2

ltwnatalie 寫道:
你地覺得瑪利諾神父教會學校點??

我諗唔可以話佢係band 2學校,如果佢都可以係band 2英中,全港114間英中之中,仲有幾多可以算係band 1?
佢有直屬小學,band 2生來源都因為這個原因(比例幾多唔清楚,一般少於15%!);中央派位每年少於20個、自行分配學位,數量不詳!(不過應該唔超過40個!)band2生唔使諗!
運動唔強,反而喜愛資訊科技�科學等有良好學習環境!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

瑪利諾神父教會學校有小學部和中 學部, 是一間純樸的學校,
學校的家長都會認同, 就讀此校的小孩, 即使成績不是頂尖, 操行也不會太差, 2006年會考成績唔錯, 9A1B,7A2B.......
小學部將會搬去茘枝角,小學部的學生水準唔錯,學校的閱讀風氣很好,我的女兒就讀此校,學校生活令她很開心.

雖然我唔肯定但係我覺得係band 1 但當然 St. Paul, QE等係Band 1 中之 Band 1啦..
‹ 上一主題|下一主題