用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Phonetics (IPA Certificate Course) 英語拼音 (國際音 ...
go

Phonetics (IPA Certificate Course) 英語拼音 (國際音標證書課程) [複製鏈接]

王國長老

Phonetics (IPA Certificate Course) 英語拼音 (國際音標證書課程)

我而家搵到一間叫[英語快線教育中心English Express Education Center]係旺角既(電話23811166), 佢地有一個course -->honetics (IPA Certificate Course) 英語拼音 (國際音標證書課程, 初階30堂$100 一堂, 一玨8-10個, 係教12個元音發音方式及與其他拼音方式私異同, 包括Phonics的拼讀技巧, 我想知呢個course值唔值得一試呢??如4歲去學會唔會太細唔明呢??       
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

Re: Phonetics (IPA Certificate Course) 英語拼音 (國際音標證書課程)

我囝囝而家讀緊呢個course, 我覺得國際音標會有用的, 如果查子典

王國長老

Re: Phonetics (IPA Certificate Course) 英語拼音 (國際音標證書課程)

唔該哂, 但尋日同朋友傾開, 又話國際音標唔好, 唉, 都唔知聽邊個講好     
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

cookie,
我記得你個囡同我個囡同一間幼稚園的,你囡囡 1st round OK 嗎??
我就唔得21號要選校大抽獎   

More information

有興趣可以睇下個website: http://www.engx.hk

希望幫到你啦!

網站資訊

有興趣的話可以參考一下他們的網站資料看看是否有用!
http://www.engx.hk

有興趣的話可以參考一下他們的網站資料看看是否有用!
http://www.engx.hk

原帖由 cookie 於 06-1-16 17:18 發表
唔該哂, 但尋日同朋友傾開, 又話國際音標唔好, 唉, 都唔知聽邊個講好       

原帖由 cookie 於 06-1-13 16:23 發表
我而家搵到一間叫[英語快線教育中心English Express Education Center]係旺角既(電話23811166), 佢地有一個course -->honetics (IPA Certificate Course) 英語拼音 (國際音標證書課程, 初階30堂$100 一堂, 一玨8-10 ...

4 歲學國際音標, 似乎太細唔多適合, 我以前學國際音標的老師都係教小學的, 她說國際音標對一二級來說都係符號, 只是叫他們死記, 到小四開始才能掌握到, 如果有興趣可睇下依個親子班, 應該適合d
http://www.ipa.edu.hk/pupil_parent.php

我見佢地由k2已經可以開始學都可以ok喎,同埋其實小朋友學語文既能力其實係好強,大人可能覺得佢地掌握唔到,佢地係吸收左只係硬體上令佢地未表現到出黎,到大約小學開始就會見到之前學左、吸收既表現出黎,突飛猛進架

不過呢d都係問清楚好,不妨親身打去問下了解下先決定

佢地個網頁都有聯絡資料嘛!
‹ 上一主題|下一主題